Hlavní obsah

Žebříček: Krotitelé duchů zmrazili konkurenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázka na klasiku u českých diváků zabírá. Ukázal to i uplynulý víkend v našich kinech. Do čela návštěvnosti se dostalo pokračování tematicky osvědčené série. Nejvíce lístků se prodalo na snímek Krotitelé duchů: Říše ledu. Uvedla to v pondělí Unie filmových distributorů.

Trailer Krotitelé duchů: Říše leduVideo: Falcon

 
Článek

Vítězství titulu, který měl minulý týden premiéru, bylo ovšem poměrně těsné. Na druhém místě skončil Gump – jsme dvojka, třetí je Duna: Část druhá.

Ani jeden ze snímků na medailových příčkách ovšem nezměnil další obvyklý trend. Venku bylo hezky, takže lidé do kin moc nechodili. O uplynulém víkendu se v nich prodalo 77 530 vstupenek, což je výrazně pod obvyklým průměrem.

RECENZE: Pátý film Krotitelé duchů je zbytečně nastavená kaše

Film

Z novinek, které byly uvedeny, vedle vítěze bodoval ještě český dokument Tady Havel, slyšíte mě? a americký film Nezlomní, který vypráví příběh jednoho závodu, jednoho dálkového běžce a jednoho opuštěného psa.

Trailer NezlomníVideo: Bontonfilm

Zajímavý je také jeden návrat do desítky v uplynulých dnech, a to britského filmu Jeden život o Nicholasi Wintonovi a záchraně (nejen) československých dětí v roce 1939. Ten je také v první desítce „nejstarším kusem“. V kinech se promítá již 11 týdnů. Prodalo se na něj 109 117 vstupenek, což je v postcovidových časech velmi slušný výsledek.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Krotitelé duchů: Říše ledu11 250
2.1.Gump – jsme dvojka9 374
3.2.Duna: Část druhá8 715
4.4.Kung Fu Panda 47 575
5.17.Jeden život6 822
6.3.Sladký život5 402
7.-Tady Havel, slyšíte mě?4 860
8.5.Godzilla x Kong: Nové impérium3 988
9.-Nezlomní3 707
10.8.Domácí příšerky2 691

RECENZE: Pane Havle, proč už vás neslyšíme?

Film

Režisér James Hawes: Anthony Hopkins jako Nicholas Winton? Jasná volba

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám