Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Duo Barbie a Oppenheimer brakuje kina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto patří Barbie a Oppenheimerovi. Alespoň se tak zdá na základě celosvětových tržeb za uplynulý víkend v kinech. Česko není výjimkou. Co se týče návštěvnosti, zařadilo se mezi země, kde růžový svět poráží ten, v němž se řeší věda, 2. světová válka a vynález bomby. Ostatním nedávají společně příliš šancí je dohnat.

Trailer filmu BarbieVideo: Vertical Entertainment CZ

 
Článek

I díky těmto titulům přišlo do našich kin ve sledovaném období téměř trojnásobek diváků, než bývalo před jejich premiérou, v posledních týdnech, zvykem. Celkem se na ně prodalo 274 499 vstupenek.

Do první trojky nejžádanějších filmů v Česku se pak dostala ještě jedna tuzemská novinka, a to Dvě slova jako klíč režiséra Dana Svátka, zkoumající podoby lidskosti, duše i nás samotných. Vznikla na základě stejnojmenné knihy Josefa Formánka, odehrává se napříč kontinenty. Co se týče prodaných lístků, zůstává ale v uctivé vzdálenosti za Barbie a Oppenheimerem.

Jaroslav Dušek: Nejtěžší bylo odolat nátlaku, abych co nejlépe zahrál bezdomovce

MFF KV

Poslední novinkou, která se do desítky nejnavštěvovanějších snímků za poslední víkend dostala, je komedie s prvky fantasy Strašidelný dům, alespoň takto ji popisuje distributor.

Barbie táhne

Podobný scénář jako v českých kinech se objevuje i v cizině. „Je to barbenheimerovský svět a my v něm prostě žijeme,“ shrnuje web Variety s odkazem na tržby obou snímků po druhém víkendu, co vstoupily do kin.

Doplňuje, že návštěvnost obou sice klesá, ale přesto se ve výsledcích řadí k těm titulům, které bezesporu uspěly. Tržby z prodeje vstupenek na Barbie se oproti víkendu, kdy si odbyla premiéru, snížily o 43 procent. Což je ovšem běžné.

KVÍZ: Svět zachvátila horečka Barbie, jak dobře panenku znáte?

Žena

Příběh z růžového světa, v němž vládnou ženy, se i tak - s výsledkem 93 mil. USD (přes 2 mld. Kč) - propracoval na sedmou historickou příčku tržeb za 2. víkend. Větších se už dočkaly pouze miliardové bijáky, z nichž vede Star Wars: Síla se probouzí (rok 2015, 149 milionů dolarů, cca 3,25 mld. Kč - pozn. red.).

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Barbie96 602
2.2.Oppenheimer71 790
3.-Dvě slova jako klíč20 377
4.6.Mezi živly16 101
5.4.Mavka: Strážkyně lesa11 762
6.-Strašidelný dům10 724
7.5.Indiana Jones a nástroj osudu10 495
8.3.Mission: Impossible Odplata - První část9 066
9.7.Insidious: Červené dveře5 670
10.8.Spider-Man: Napříč paralelními světy3 959

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám