Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bod obnovy versus After: Odloučení. Česká sci-fi soupeří s americkou romantikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend v českých kinech přál po dlouhých týdnech znovu novinkám. Do desítky nejžádanějších snímků se dostaly hned čtyři. Vítězem se pak stala česká sci-fi Bod obnovy, na níž se prodalo o pár set vstupenek navíc oproti konkurenci. Tou je závěrečný díl původně knižní série After: Odloučení.

Bod obnovyVideo: Bioscop

 
Článek

Oba filmy patří k těm, od nichž se divácký úspěch předem očekával. Česká sci-fi ostatně nevznikla u nás řadu let a Bod obnovy navíc zpracovává poměrně zajímavé téma: možnost znovu se „narodit“ v momentě, kdy člověk náhle zemře. Tedy pod podmínkou, že předtím svůj život svědomitě „zálohoval“…

Na jiné diváky cílil romantický americký snímek After: Odloučení. Konkrétně na ty, kteří si oblíbili předešlé části a jsou nyní zvědaví, jak celá filmová série o bolestivé lásce Hardina a Tessy dopadne. Ačkoli i to mnozí mohou tušit, protože příběh navazuje na knihy Anny Toddové, jež se před lety staly celosvětovými bestsellery.

Filmová romance After míří do finále. Padesát odstínů pro teenagery jde do kin

Kultura

Pořadí nejžádanějších titulů potvrdilo také skutečnost z posledních týdnů, a to že letní hity: ONEMANSHOW - The Movie, Barbie a Oppenheimer zřejmě již vyčerpaly okruh diváků ochotných si na ně koupit vstupenky.

Všechny pak překročily půl milionu v návštěvnosti, přičemž Barbie dokázala překonat již 700 tisíc prodaných lístků.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Bod obnovy23 612
2.-After: Odloučení 22 827
3.1.Sestra II12 039
4.-Tlapková patrola ve velkofilmu11 835
5.5.ONEMANSHOW - The Movie 8 436
6.2.Přízraky v Benátkách7 216
7.7.Mezi živly6 915
8.-Expend4bles: Postr4datelní6 561
9.3.Barbie6 482
10.4.Oppenheimer5 281

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám