Hlavní obsah

Začíná filmový festival FAMUFEST

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicátý ročník festivalu studentských filmů FAMUFEST začíná v Praze 30. března. Nabídne 62 snímků, a to nejen těch studentských. Organizátoři z Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění v Praze připravili třeba i výstavu, přednášky, workshopy, koncerty a scénická čtení.

Foto: FAMUFEST

FAMUFEST

Článek

V Kině Pilotů budou promítány projekční bloky tvořené filmy studentů FAMU. Celkem 62 filmů dramaturgové rozdělili do 9 bloků na základě společných témat. Návštěvníci tak budou moci zhlédnout bloky Gin & Tonic, Pejsek & Kočička, Home & Alone a další. Specialitou bude projekce Pivo s Bélou, která představí studentské filmy z podzimního mentoringového programu režiséra Bély Tarra.

Návštěvníci by si neměli nechat ujít ani Famu versus La Fémis, projekci studentských filmů z prestižní francouzské školy La Fémis, jejichž autoři na festival osobně přijedou.

Na festival přijede i mladá německá režisérka Leonie Krippendorffová a uvede svůj film Smyčka. Dalšími hosty festivalu budou přední evropské producentky Klaudie Smieja-Rostworowská, která stojí za filmy jako Ada či Šarlatán, a Dyveke Graverová, jejíž poslední produkovaný snímek Nejhorší člověk na světě byl nominován na Oscara. V diskusi představí různé přístupy k evropským koprodukcím.

V rámci bloku Cukr & Bič diváci zhlédnou i snímek Milý tati, oceněný dvěma Českými lvy. V kulturním centru Vzlet proběhnou workshopy, scénické čtení, část výstavy i zakončovací ceremoniál. V sobotu ve zdejší kavárně proběhne scénické čtení fragmentů scénáře nedokončeného druhého dílu kultovních Sedmikrásek, který společně napsaly Věra Chytilová a Ester Krumbachová v roce 1990.

Foto: Mia Production

Animovaný dokument Milý tati režisérky Diany Cam Van Nguyen získal několik ocenění.

Práce studentů a studentek katedry scenáristiky a dramaturgie představí formou scénických čtení a performance projekt KinoKabaret, který se letos v rámci FAMUFESTu koná potřetí.

Svět HUB se v pátek a sobotu promění v centrum industry programu. Uskuteční se zde celkem osm diskusí a přednášek nejen ze světa audiovize. Od Pitchingu magisterských projektů studentů produkce přes přednášku Ne!musíš to vydržet týkající se vhodného chování (nejen) na akademické půdě po debatu Výuka herního designu napříč školami.

Otázku kvality českých postprodukčních studií a talentu zvukařů a zvukařek zodpoví přednáška Český zvuk v zahraničních filmech.

V rámci diskuse Váš podcast v moři podcastů se návštěvníci dozvědí, jaké různé žánry v rámci podcastů vznikají a jak auditivní rovina ovlivňuje zážitek posluchačů.

Přednáška „Canon: Fotografovo workflow“ odhalí, co se skrývá pod pokličkou fotografování, a to od komunikace s klientem po odevzdání výstupu a fakturaci.

V rámci panelové diskuse „Hudební blok: Chceš skládat hudbu pro film?“ budou účastníkům přiblíženy specifické aspekty hudební tvorby pro studentský film. Workshop „Jak pečovat o své duševní zdraví?“ představí tipy, jak se vyrovnat s vysokou psychickou zátěží nejen ve filmovém průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám