Hlavní obsah

Záchranář na cestě pomsty. Český thriller natáčejí Čermák, Javorský a Ondrík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí thriller Stínohra je za polovinou natáčení a v říjnu by se snad měl dostat i do kin. Záchranář se v něm vydá na nejednoznačnou cestu pomsty kvůli smrti bývalé ženy.

Foto: Falcon

Milan Ondrík a Dominika Morávková.

Článek

Čtyřicetiletý Jan Kavka (Milan Ondrík) se rozešel s manželkou, ale ta se právě v té době stane obětí zločinu. Vdovec má pocit, že smrt ženy nepřímo zavinil. Snaží se na to zapomenout v boxerském klubu s kamarádem Michalem (Hynek Čermák) a vyšetřovatel případu Dvořák (Vladimír Javorský) mezitím zjistí, že pachatel je pravděpodobně informátorem vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová), která ho chrání před spravedlností.

Režie se ujal Peter Bebjak, který má za sebou úspěšné tituly jako Čára (Křišťálový glóbus z Karlových Varů), Herec a Případy 1. oddělení.

Scénář dramatického příběhu Stínohra napsala podle námětu producenta Jana Bradáče jeho žena Vendula Bradáčová. Vychází z jeho osobní životní zkušenosti a základní motiv Stínohry je tedy téměř autobiografický.

„Stínohra je takové moje čtvrté dítě, ale nutno přiznat, že scenáristicky jsem se mu věnovala let pouze pět. Naskočila jsem do rozjetého vlaku předchozích dvou scenáristů, kterým se ale nepodařilo naplnit zadání podle našich představ. Pocity z natáčení mám skvělé, i když je to místy trénink tvůrčího ega. Ale Peter Bebjak je vynikající režisér, který dělá všechno pro dobro filmu, takže já si to opravdu užívám. Vnímat rozdíly a průniky s vlastní vizí o příběhu je ve všech směrech silný zážitek,“ uvedla scenáristka.

Reklama

Výběr článků

Načítám