Hlavní obsah

Z Rodena se stane indián

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhé polovině tohoto roku zamíří do kin česko-slovensko-polská komedie Indián, ve které ztvárnil hlavní roli Karel Roden. Ten se coby zaneprázdněný workoholik dostane do situace, během níž se do něj vtělí duch umírajícího indiánského náčelníka.

Teaser filmu IndiánVideo: Bioscop

 
Článek

„Indián mu nakonec změní život po všech stránkách,“ vysvětlil režisér a scenárista snímku Tomáš Svoboda.

Komedii ze současnosti napsal režisér a scenárista Tomáš Svoboda spolu se slovenským producentem Patriziem Gente. Příběh popisuje hektický život finančníka, jeho život je plný lží a přetvářky a hlavním smyslem jsou pro něj peníze.

Foto: Bioscop

Karel Roden a Martin Myšička

Při odletu z Nebrasky, kde uzavřel životní obchod, do něj shodou okolností vstoupí duch indiánského náčelníka. A rozhodně nehodlá z jeho hlavy odejít, i když vyznává naprosto jiné životní hodnoty a snaží se o nich přesvědčit i svého „hostitele“.

„Nakonec ho ale ovlivní jak ve vztahu k rodině, dceři, manželce, tak k zaměstnání, profesi, zaměstnancům, ale i k naší planetě. Myslím si, že když se bohatí lidé začnou chovat ekologicky, bude to mít o moc větší smysl, než když se o to bude snažit každý sám,“ vysvětlil režisér Tomáš Svoboda.

Foto: Bioscop

Martin Myšička a Vica Kerekes

„Chtěli jsme natočit jinou komedii, hodnotnou a s humorem, který vychází ze situace přirozeně. Komedii, která nás přinutí se i zamyslet. A právě indiáni mají jasné zásady, pravidla a hodnoty už po staletí,“ vysvětlil autor námětu a spoluautor scénáře Patrizio Gente svou první spolupráci s Tomášem Svobodou.

Jednu z hlavních ženských rolí si zahrála Vica Kerekes, která si tak splnila herecký sen. „Moje postava finanční ředitelky je dost negativní. Partnerem ve filmu mi byl Martin Myšička, u kterého se mi líbí, jak nad postavou přemýšlel. Máme to podobně. Na place se soustředíme jen na film. A natáčet s Karlem Rodenem byl můj sen,“ prozradila slovenská herečka.

V dalších rolích se objeví například Martin Myšička, Jiří Kemka, Lukáš Latinák, Miroslav Táborský, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anna Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Martin Pechlát, Tomáš Matonoha, Eva Landová, Zuzana Kraváriková, Oliver Oswald a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám