Hlavní obsah

Woody Harrelson a Lena Headeyová nasadí sedmdesátkovou image v sérii o Watergate

Woody Harrelson, Justin Theroux, Lena Headeyová a Domhnall Gleeson budou hlavními tvářemi pětidílné historické minisérie o americké aféře Watergate.

Foto: Profimedia.cz

Lena Headeyová

Článek

Skandál Watergate vypukl v roce 1972. Do sídla Demokratické strany v komplexu budov zvaném Watergate ve Washingtonu D. C. nelegálně vlezli lidé prezidenta Nixona, kteří tam chtěli umístit odposlechy. Někdo z protější budovy si všiml, že tam svítí baterkami, a zavolal, aby na místo poslali údržbáře. Událostí se začali zabývat Carl Bernstein a Bob Woodward z deníku The Washington Post, což vedlo v konečném důsledku k rezignaci amerického prezidenta.

E. Howard Hunt (Harrelson) a G. Gordon Liddy (Theroux) chtěli prezidentu Richardu Nixonovi pomoci, nechtěně ovšem přispěli k jeho konci. Headeyová, která je nejvíce známá jako Cersei z Hry o trůny, bude hrát Huntovu manželku Dorothy. Harrelson a Theroux budou současně i výkonnými producenty.

Foto: Profimedia.cz

Woody Harrelson

Woody Harrelson patří k nejznámějším americkým hercům už od dob Takových normálních zabijáků a Neslušného návrhu. Později se objevoval ve snímcích jako Vrtěti psem, Lid versus Larry Flynt, Vlak plný peněz, Tahle země není pro starý nebo Zombieland. Z televizní tvorby byl hodně výrazný seriál Temný případ.

Režie nové série se ujme David Mandel. Za zrodem projektu stojí autoři Alex Gregory a Peter Huyck.

Reklama

Výběr článků

Načítám