Hlavní obsah

Vodrážkův Yung Michal hledá cestu, jak dobýt svět z restaurace rychlého občerstvení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletý Michal se na Instagramu prezentuje jako rapper, kterému ke slávě chybí jen krůček. Ve skutečnosti tráví celé dny obracením hamburgerů na místě, ze kterého ještě nikdy nikdo neprorazil. Podaří se mu splnit si sen během dnešního odpoledne? Nový film režiséra Štěpána FOK Vodrážky Yung Michal se opět vydává do světa rapperů.

Foto: 4press, Bez zdroje

Yung Michal nový krátký film Štěpána FOK Vodrážky

Článek

Premiéru si odbude v pondělí 7. listopadu ve 20.15 hodin v Biu Oko v Praze, kde proběhne i projekce jiného Vodrážkova filmu, dokumentu PSH Nekonečný příběh.

Ten, do kin vstoupil do kin 27. října, se hned po prvním víkendu dostal do žebříčku TOP 20. V tu dobu už za sebou měl úspěch z letošního 56. ročníku MFF v Karlových Varech, kde získal Diváckou cenu deníku Právo.

MFF KV: Čeští rappeři vyhráli Diváckou cenu Práva

MFF KV

Tamtéž mohli první diváci vidět i Vodrážkův snímek Yung Michal, a to v rámci předpremiéry v sekci Pragueshorts. Následně byl uveden na prestižním BFI London Film Festivalu v Anglii.

Ve filmu vedle mladého herce Mikuláše Vedrala hrají mimo jiné i Jan Jankovský, Michal Slaný a Alice Bendová.

PSH Nekonečno videoklipVideo: PSH

„Yung Michal je příběhem kluka, který vyrůstá v obrázcích úspěchu a chce to samé. Ale nevidí a nevnímá ty věci za tím, jde jen po té slupce. Michal ještě ke všemu miluje odnož rapu zvanou trap. Tento žánr vznikl v americké Atlantě a je velmi postavený na symbolech úspěchu a dávání na odiv svého bohatství. A z této odnože přejímá Michal zatím jen ten vnější projev, který sám neumí nijak naplnit,“ říká režisér Štěpán FOK Vodrážka, který napsal scénář k filmu společně s Janem Vejnarem.

Reklama

Související témata:
Štěpán Vodrážka

Výběr článků

Načítám