Hlavní obsah

Vetřelec: Romulus se představuje v traileru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině srpna vstoupí do českých kin pokračování série, která si své diváky jistě najde. Jde o americký sci-fi horor Vetřelec: Romulus. Jeho režie se tentokrát ujal Uruguayec Fede Álvarez.

Trailer Vetřelec: RomulusVideo: Falcon

 
Článek

Snímek zavádí diváky mezi skupinu mladých lidí ze vzdáleného světa, kteří čelí jedné z nejděsivějších a nejničivějších forem života ve vesmíru. Narazí na ni v opuštěné stanici, která se jim stane pastí…

Z pohledu série o Vetřelcích se jedná už o sedmý díl. Dějově je zasazený mezi filmy Vetřelec (1979) a Vetřelci (1986). Do hlavních rolí režisér obsadil Cailee Spaenyovou, Davida Jonssona, Archieho Renauxe, Isabelu Mercedovou a Spikea Fearna.

Foto: 20th Century Fox

Vetřelec 3

První příběh Vetřelce (1979) napsal americký scenárista Dan O’Bannon. Později ale došlo k mnoha změnám, hlavního hrdinu vyměnili za mladou ženu (Ripleyovou) a v roce 1976 vše ještě přepracoval Walter Hill. Původně měl film režírovat, ale nakonec ho natočil Ridley Scott, jenž se tím proslavil.

Podobu Vetřelce určil švýcarský výtvarník H. R. Giger. Do hlavní role tvůrci tehdy obsadili dnes již legendární herečku Sigourney Weaverovou.

Anketa

Série o Vetřelci, Vetřelcích bude mít již sedmý díl. Kolik jste jich viděl/a?
Zatím všechny
89,2 %
Tak půlku
8,2 %
Jen ten první z roku 1979
1,2 %
Žádný
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1602 čtenářů.

Vetřelec: Romulus vstoupí do českých kin 15. srpna.

Vetřelec a Blade Runner jako seriály. Scénář prvního dílu mám, oznámil Ridley Scott

Film

Reklama

Související témata:
Film Vetřelec: Romulus

Výběr článků

Načítám