Hlavní obsah

V Praze probíhá natáčení koprodukčního sci-fi filmu Bod Obnovy

Právo, jaš, kul

S etickou otázkou nesmrtelnosti, ale i s řadou dalších ožehavých témat si originální formou pohrává nový detektivní sci-fi film režiséra Roberta Hloze Bod Obnovy. Snímek, který vzniká v koprodukci čtyř zemí, se aktuálně natáčí v Praze a v příštím týdnu se filmaři přesunou na Slovensko a do Polska.

Foto: Maxim Stano

Andrea Mohylová se představí v hlavní roli filmu.

Článek

Bod Obnovy ukazuje svět blízké budoucnosti, ve které je možné oběti nehod či vražd znovu oživit, což přináší řadu nečekaných situací. Do hlavní role kriminalistky, která má za úkol vyřešit vraždu jednoho z autorů revoluční technologie takzvané Obnovy, obsadil Hloz nový herecký objev Andreu Mohylovou. Další postavy ztvární Matěj Hádek, Václav Neužil, Karel Dobrý, Milan Ondrík nebo Iveta Dušková. Scénář Bodu Obnovy uspěl na mnoha koprodukčních fórech po celém světě.

Foto: Maxim Stano

Jan Jankovský při natáčení poslední scény na střeše nad Prahou.

„Film mě zaujal už od první verze scénáře, svou premisou i precizností. Mohu říct, že z mnoha ohledů podobný film u nás ještě nevznikl a díky mezinárodní koprodukci má velký divácký potenciál i v zahraničí. Navíc se nám podařilo sestavit tým, ve kterém se setkávají zkušenosti ostřílených tvůrců s neuvěřitelnou energií a kreativitou mladých umělců. Mám velkou radost, že už společně se skvělými herci natáčíme,“ vysvětluje producent Jan Kallista ze společnosti Film Kolektiv.

Foto: Max Stano

Zleva Václav Neužil, Milan Ondrík a Andrea Mohylová ve scéně z filmu Bod Obnovy.

Přípravy filmu s ohledem na složitou produkci probíhaly několik let a po ukončení natáčení čeká tvůrce náročná obrazová postprodukce. Reálné záběry projdou složitou proměnou a ve filmu budou futuristicky posunuté barokní paláce i ikonické budovy z dob komunismu. Premiéra snímku je pak naplánována na první polovinu roku 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám