Hlavní obsah

V porotě Famufestu zasednou režisér Okupace i producentka Pustiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Kině Pilotů začne 30. března filmový festival Famufest. Představuje novou znělku a porotu, kde zasednou třeba režisér snímku Okupace Michal Nohejl a kreativní producentka HBO Tereza Polachová.

Znělka Famufestu

 
Článek

Porotu tvoří kreativní producentka HBO Tereza Polachová (Hořící keř, Bez

Porotu tvoří kreativní producentka HBO Tereza Polachová (Hořící keř, Bez vědomí, Pustina), Michal Nohejl, čerstvý držitel Ceny české

filmové kritiky za režii filmu Okupace, zvukař Robert Slezák, dokumentaristka Tereza Reichová, střihačka Evženie Brabcová nebo kameraman Jan Baset Střítežský. Pozvání do poroty přijal i chilský režisér Nicolás Lasnibat, který na festival přijede spolu s delegací z prestižní pařízské filmové školy La Fémis.

Znělka připomíná potřebu fyzického kontaktu pomocí osamělých astronautů plujících vesmírem.

Znělka Famufestu

„Kosmonauti plovoucí v nekonečném vesmíru pro nás reprezentují samotu, uzavření ve sterilních oblecích ztělesňuje odcizenou atmosféru a motiv izolace. Zkrátka sledujeme motivy znázorňující pocity izolovaných lidí dnešní lockdownové doby, kteří se nemohou dočkat vzájemných setkání, při kterých se pak mohou cítit tak trochu jako mimozemštané,” uvedl student FAMU a autor koncepce Vojtěch Kunc.

Foto: Eva Kořínková

Michal Nohejl

„Festival je letos opět dobrovolně soutěžním. Organizátorský tým tvořený samotnými studenty vnímá soutěžní charakter jako potenciální motivaci pro tvůrce a příležitost, jak studentskou tvorbu zviditelnit. Respektuje i přání některých tvůrců nesoutěžit, a přesto mít možnost své filmy na festivalu uvést,“ dodal za FAMU Matyáš Melíšek.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám