Hlavní obsah

V Indiana Jonesovi 5 se Ford setká se slavným filmovým opilcem Mikkelsenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indiana Jones 5 potvrdil obsazení Harrisona Forda a Madse Mikkelsena, Dána, který slaví úspěchy s filmem Chlast.

Foto: Film Europe

Mads Mikkelsen ve filmu Chlast

Článek

Madse Mikkelsena si všimli v Hollywoodu už dávno. Vyzkoušel si roli ve filmu Rogue One: A Star Wars Story, a hlavně hrál záporňáka v bondovce Casino Royale. Loni zářil v dánské tragikomedii Chlast. Z Evropských filmových cen si odnesl titul nejlepšího herce a Chlast byl i filmem roku.

Na Indiana Jonese 5 už se čeká tolik let, že ho Harrison Ford zřejmě dostane k osmdesátinám. Premiéra je totiž nyní určena na červenec 2022. Už dříve se objevily obavy, jestli fyzicky vůbec zvládne natáčet akční film. Možnost výměny za mladého herce se u Indiany Jonese připouští jen těžko, i když u jiných sérií se to dělá a fanoušků se nikdo neptá.

Boratova filmová dcera jde do hororu

Film

Ford tedy zatím zůstává, ale Steven Spielberg předal režisérskou stoličku Jamesi Mangoldovi. Sám zůstane jen spoluproducentem s Frankem Marshallem a Simonem Emanuelem. Hudbu má zajistit John Williams.

Mangold a Spielberg si budou muset dávat pozor, aby byl nový film dokonale politicky korektní. Klasický Indiana Jones a chrám zkázy byl obviněn, že „stereotypně zobrazuje Indii a hinduistické zvyky“.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám