Hlavní obsah

Twisters: Lovci bouří versus hvězda sociálních sítí. O život jde všem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin zamíří v červenci další (možná) sázka na jistotu. Americký snímek Twisters naváže na film Twister z roku 1996. Zachycuje svět bouří, tornád, která ničí vše, co potkají. Nyní do něj vstoupí Kate Cooperová (Daisy Edgar-Jonesová), jež se snaží o jediné: v drsných podmínkách přežít. Snímek nyní představil trailer.

Trailer TwistersVideo: Vertical Entertainment

 
Článek

Děj filmu, za nímž stojí producenti sérií Jurský park a Indiana Jones, zavede diváky do situace, kdy bývalá lovkyně bouří žije v New Yorku.

Stále ji totiž pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a bouřky tak sleduje hlavně na obrazovkách. Její přítel Javi (Anthony Ramos) ji ovšem vyláká zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří.

Lovec bouřek: O tornádu jsme věděli předem, podmínky pro vznik byly ideální

Domácí

Tam se její cesty zkříží s Tylerem Owensem (Glen Powell), okouzlující a bezohlednou hvězdou sociálních médií, která se vyžívá ve zveřejňování svých dobrodružství při honbě za bouřkami se svou bouřlivou partou – čím nebezpečnější, tím lepší.

Čím více se bouřková sezona zintenzivňuje, rozpoutávají se děsivé jevy, které nikdy neviděli, a Kate, Tyler a jejich konkurenční týmy se ocitají přímo v dráze několika bouřkových systémů sbíhajících se nad střední Oklahomou v boji o své životy.

Film s odhadovaným rozpočtem 200 mil. USD (asi 4,6 mld. Kč) se před rokem natáčel zejména v okolí amerického města Oklahoma a v tamních studiích Prairie Surf Studios. První klapka padla v květnu 2023, nicméně vše zastavila stávka, jenž ochromila Hollywood. Poslední záběry se tak točily až loni v prosinci.

Premiéra snímku se uskuteční 18. července.

Oklahoma - místo natáčení filmu Twister

Amerika

Tereza Ramba: Všichni víme, že alkohol je problém. Obvykle s ním přichází i lež

Film
Související témata:
Film Twisters

Výběr článků

Načítám