Hlavní obsah

Série o Obamovi má premiéru v srpnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokumentární minisérie Obama: Dokonalejší unie má premiéru ve středu 4. srpna na HBO GO. Všechny tři epizody vyjdou najednou.

Trailer seriálu Obama

 
Článek

První díl dokumentu sleduje malého Obamu, jak vyrůstal se svou bílou matkou, samoživitelkou z Kansasu, a bělošskými prarodiči. Jeho africký otec nebyl přítomný. Do školy chodil na Havaji a v dospělosti pokračoval na Kolumbijské univerzitě a Harvardu.

Obama se zamýšlí nad tím, jaký vliv na něj měl fakt, že nevyrůstal se svým otcem, jaké to bylo dospívat coby člověk smíšeného etnického původu a jak se vyvíjel jeho vztah s afroamerickou komunitou v Chicagu, kde jako organizátor společenského života místní komunity spolupracoval s černošskými církvemi.

Další díly už se zabývají politickou kariérou. Prezidentskou kampaní až po jeho zvolení do Bílého domu a životem prezidenta Obamy v Bílém domě. Zejména zmiňuje překážky, které provázely zákon o dostupné zdravotní péči, a případy policejní brutality vůči Afroameričanům. Obama byl i kritizován, že se nevěnuje rasovým otázkám.

Dokumentární minisérii režíroval Peter Kunhardt. Hovoří v ní spisovatel Jelani Cobb, člen Sněmovny reprezentantů John Lewis, politický konzultant David Axelrod, reverend Alvin Love, spisovatel Michael Eric Dyson, novinářka Laura Washingtonová, reverend Jeremiah Wright, redaktor časopisu New Yorker David Remnick, reverend Al Sharpton, profesor Cornel West a mnoho dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám