Hlavní obsah

Šarlatán usiluje o Zlatý glóbus

Právo, Věra Míšková

Drama Šarlatán režisérky Agniezsky Hollandové se v těchto dnech představilo členům Asociace zahraničních novinářů v Hollywodu, kteří udělují Zlaté glóby. Právo o tom informoval Petr Slavík z distribuční společnosti Cinemart. Šarlatán usiluje o udělení ceny v sekci neanglicky mluvených filmů.

Foto: CinemArt

Josef Trojan ve filmu Šarlatán.

Článek

Po uvedení na letošním Berlinale, zařazení do výběru pro nominace na Evropské filmové ceny i do oficiálního programu amerického festivalu Telluride bude Šarlatán v nejbližší době uveden na festivalech v Moskvě, na Mill Valley Film Festivalu pořádaném Kalifornským filmovým institutem a na dalších místech v USA. Na přehlídce v srbské Palići získala Hollandová cenu za nejlepší režii.

V českých kinech film dosud vidělo více než 240 tisíc diváků. V návštěvnosti se od srpnové premiéry stále drží na předních příčkách.

„Dělali jsme film s láskou, a proto nás těší, že i lidé v kinech ho mají rádi,“ řekla k tomu Hollandová. „Jde sice o univerzální téma, ale teď, v době pandemie, nejistoty, zmatku a podstatných existenciálních otázek, které si všichni často klademe, vyznívá mimořádně aktuálně a silně.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám