Hlavní obsah

Ryan Gosling natočí v Praze thriller za 4,4 miliardy

Do ČR se blíží obří filmová produkce. Netflix vyšle do Prahy Ryana Goslinga, aby tu natočil špionský thriller The Gray Man. Mělo by jít o nejdražší film Netflixu vůbec s rozpočtem zhruba 200 milionů dolarů (4,4 miliardy korun).

Foto: Reuters

Ryan Gosling na festivalu v Benátkách

Článek

Produkce se do Prahy přesunula i díky výhodným pobídkám pro filmaře, které nabízí český stát. Místním koproducentem bude společnost Stillking.

Má jít o skutečně velkolepou produkci ve stylu bondovek o zabijákovi ze CIA, který je na útěku. Režie se ujmou Anthony a Joe Russovi a v dalších rolích by měli hrát Chris Evans, Jessica Henwicková, Wagner Moura, Dhanush, Billy Bob Thornton a Alfre Woodard.

Zemřel herec Yaphet Kotto z Vetřelce. V bondovce bojoval s Rogerem Moorem

Film

The Gray Man svým rozpočtem překonal i Irčana Martina Scorseseho, který byl dosud považován za nejdražší film Netflixu s asi 159 miliony dolarů. Agent Lloyd Hansen (Evans) v thrilleru pátrá po bývalém americkém agentovi (Gosling), který se změnil v neovladatelného zabijáka. Scénář vychází z knihy Marka Greaneyho.

Část filmu se natáčí v Los Angeles, do Prahy by se měl štáb přesunout koncem dubna. Anthony a Joe Russovi obvykle pracují spolu, režírovali tak třeba filmy Cherry, Avengers: Endgame a Avengers: Infinity War a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám