Hlavní obsah

Roden řeší po dvaceti letech promlčený zločin

Trailer nabízí thriller Promlčeno režiséra Roberta Sedláčka. Hlavní roli hraje Karel Roden a film už vzbudil ohlas na zahraničních festivalech.

Trailer filmu PromlčenoVideo: BontonfilmCZ

 
Článek

Už loni získal film Promlčeno několik ocenění na zahraničních filmových festivalech, například New York Independent Cinema Awards. Vedle Rodena si zahráli Barbora Bočková, Igor Bareš, Vilma Cibulková, Denisa Barešová nebo Vladimír Kratina.

„Karel Roden se v roli záhadného muže Radka vrací po dvaceti letech na pár hodin do Prahy, aby zde nalezl jistou mladou ženu a vypořádal se s minulostí. V pátrání mu pomáhá rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do svého živě vysílaného pořadu. Během Radkova vyprávění je pak do pochmurného příběhu vtažena nejen ona, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí,“ popsali tvůrci zápletku.

Foto: Johana Střížková

Karel Roden ve filmu Promlčeno

„Scénář jsem přečetl jedním dechem. S Robertem Sedláčkem jsme už dlouho mluvili o nějaké spolupráci, a nakonec se to shodou náhod povedlo,“ uvedl Roden.

Právě výkon Karla Rodena by měl podle tvůrců být hlavní ozdobou filmu. „V mnoha momentech jde o jeho strhující one-man show a ohlasy ze zahraničních festivalů tomu dávají za pravdu,“ uvedl producent Jiří Tuček.

„Česko je jeden ze států, který má nejkratší dobu promlčení trestných činů. Po 15 nebo 30 letech (podle závažnosti) se vrah stává nevinným. Já bych třeba něco takového ani po letech nedokázal odpustit. Toto téma zachytit a umělecky zpracovat je zcela namístě,“ dodal Bareš.

Do českých kin má film vstoupit 28. dubna 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám