Hlavní obsah

Režisér Trainspottingu natočí příběh skupiny Sex Pistols

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Danny Boyle chystá seriál o Sex Pistols, patrně nejslavnější punkové skupině v dějinách, která změnila pohled společnosti na to, co je v hudbě možné.

Foto: Profimedia.cz

Skupina Sex pistols

Článek

Danny Boyle, který se zapsal do dějin jako režisér Trainspottingu, Milionáře z chatrče nebo příběhu Steva Jobse, bude šestidílnou minisérii Pistol režírovat i produkovat. Vychází z memoárů kytaristy Steva Jonese.

Obsazení už je hotové, kytaristu si zahraje Toby Wallace, Johna Lydona hraje Anson Boon a Louis Partridge ztělesní Sida Viciouse. Vedle nich si zahrají Jacob Slater (Paul Cook), Fabien Frankel (Glen Matlock), Dylan Llewellyn (Wally Nightingale), Sydney Chandlerová (Chrissie Hyndeová) a Emma Appletonová (Nancy Spungenová).

Sex Pistols byla kapela, která vznikla v Londýně v roce 1975, a přestože působila velmi krátce, je považována za nejvlivnější punkovou formaci vůbec. Způsobila společenskou a kulturní revoluci, pomohla rozmetat starý obraz Británie jako uctivé, tradicionalistické země a znesvětila vše možné včetně královny.

Film podle muzikálu Monty Pythonů chystá studio Paramount

Film

Původně ji tvořili zpěvák Johnny Rotten, kytarista Steve Jones, bubeník Paul Cook a baskytarista Glen Matlock, kterého pak nahradil Sid Vicious. Vulgární agresivní styl Sex Pistols způsobil skandál, jaký do té doby neměl obdoby. Singl God Save the Queen postupně odmítla hrát nejen upjatá BBC, ale téměř všechna rádia.

Jejich jediným skutečným albem bylo Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (1977). Mělo obrovský úspěch, ale kapela se po vydání rozpadla. Sid Vicious zemřel na předávkování v roce 1979.

„Představte si, že vrazíte do světa seriálů Koruna a Panství Downton se svými kámoši a křičíte své písničky a svůj vztek na všechno, co představuje,“ popsal svůj pocit ze seriálu Danny Boyle.

„To je moment, kdy se britská společnost a kultura změnila navždy. Byla to exploze britské pouliční kultury, kde obyčejní mladí měli své pódium a dali prostor svému hněvu a své módě.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám