Hlavní obsah

Hvězda Jokera se má stát Napoleonem v režii Ridleyho Scotta

Novinky, Stanislav Dvořák

Velkolepé historické drama o bezohledné Napoleonově cestě za světovládou chystá režisér a producent Ridley Scott. Hlavní roli zřejmě bude hrát slavný a mimořádně talentovaný Joaquin Phoenix.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Joaquin Phoenix

Článek

Film se má jmenovat Kitbag (vojenský batoh nebo pytel) a stojí za ním 20th Century Studios. Na scénáři nyní pracuje David Scarpa, premiéra je zatím ještě v nedohlednu.

Má sledovat hlavně Napoleonův bezskrupulózní vzestup, kariéru, která šla doslova přes mrtvoly, ale také nestálý výbušný vztah s manželkou Josephinou. Měl by zachytit i vojenské bitvy, zřejmě tak půjde o velmi drahý film.

Nejdříve ale musí Scott natočit v březnu v Itálii film Gucci. Casting je nabitý - v dramatu si zahrajou Lady Gaga, Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver a Jared Leto. Pak přijde na řadu Phoenix a Napoleon.

Foto: Vertical Ent.

Joaquin Phoenix jako Joker

Joaquin Phoenix je po oslnivém Jokerovi z roku 2019 hodně žádaný. Už v devadesátých letech si zahrál ve známějších filmech jako U-Turn a 8 MM, ale hollywoodskou hvězdou kategorie A nebyl. Později natočil filmy Gladiátor, Znamení, Hotel Rwanda nebo Okrsek 49.

Hrál i legendárního zpěváka Johnnyho Cashe ve filmu Walk the Line a nedávno spolupracoval s Woodym Allenem na snímku Iracionální muž, kde ztvárnil depresivního vysokoškolského profesora, který se dostává až na hranici šílenství. Na malé univerzitě se ale setkává s o dvacet let mladší studentkou, která je do něj zamilovaná, a společně pak náhodou narazí na stopy zločinu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám