Hlavní obsah

Febiofest ujistil, že proběhne, ale vláda zakázala akce nad 100 lidí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský Febiofest byl zrušen na doporučení tamních úřadů. V ČR se nic nemění, ujišťoval Febiofest ještě v pondělí večer. V úterý ale vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí.

Foto: HBO

Woody Harrelson (ze seriálu Temný případ)

Článek

„V souvislosti se zrušením MFF Febiofest Bratislava bychom chtěli ubezpečit všechny diváky, že přípravy 27. ročníku festivalu v Praze a ve všech dalších regionech po České republice pokračují,“ řekl v pondělí večer ředitel Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest Kamil Spáčil v reakci na zprávu slovenského festivalu, který oznámil odsunutí z důvodu rizika týkajícího se současné situace kolem koronaviru.

Slovenský festival měl startovat už 11. března. Podle PR manažerky festivalu Zuzany Kizákové se takto rozhodl festival řešit situaci na základě doporučení Magistrátu hlavního města Bratislavy a Úřadu veřejného zdravotnictví.

Foto: CinemArt

Iva Janžurová nedávno ovládla česká kina jako Teroristka.

Na Febiofest měl přijet mimo jiné americký herec Woody Harrelson a v závěru mezinárodního filmového festivalu měla herečka Iva Janžurová obdržet cenu Kristián za celoživotní přínos kinematografii.

Febiofest chtěl uvést mimo jiné známé filmy s Ivou Janžurovou Morgiana, Penzion pro svobodné pány a Ene Bene.

Síť multikin Cinestar ruší projekce, festival Jeden svět přerušen do odvolání

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám