Hlavní obsah

Po Varech se přesouvají i Febiofest a Dny evropského filmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další festivaly mění své termíny kvůli pandemii. MFF Praha – Febiofest se uskuteční od 17. do 24. září a Dny evropského filmu mají být od 16. do 23. června. Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se má konat 20. až 28. srpna.

Foto: Febiofest

Nový vizuál Febiofestu.

Článek

„Febiofest proběhne od 17. do 24. září 2021 v prostorech Slovanského domu v centru Prahy, regionální „ozvěny“ budou následovat. Organizátoři festivalu se k tomuto kroku rozhodli s ohledem na aktuální situaci a výhled vládních opatření souvisejících s šířením covidu-19 v České republice. Oznámení nového termínu provází zveřejnění vizuálu letošního ročníku, jehož autorem je stejně jako v předchozích letech renomovaná agentura Dynamo,“ sdělila Novinkám mluvčí Simona Andělová.

„Vážení přátelé, partneři, filmoví příznivci, jsem moc rád, že máme naplánovaný 28. ročník MFF Praha – Febiofest, ovšem i letos se situace v souvislosti s covidem ukázala naprosto tragická. Proto jsme se raději již nyní rozhodli festival posunout do nového termínu tak, aby si jej každý mohl v klidu a naplno užít. Věřím, že v září náš festival v hojném počtu navštívíte a nenecháte si ujít nic z toho, co pro vás chystáme,“ vzkázal ředitel MFF Praha – Febiofestu Kamil Spáčil.

V mezičase MFF Praha – Febiofest pozve diváky na speciální projekce, takže o zážitek ze setkání s kvalitní domácí i světovou kinematografií nepřijdou.

Karlovarský festival bude na konci srpna

Film

„Festival není jenom promítání filmů, je především kontaktním zážitkem. Jeho ambicí je vytvořit různým skupinám diváků prostor pro sdílení dojmů ze sledování filmových děl, umožnit setkání a dialog s tvůrci.  Vzhledem k tomu, že kina zůstanou ještě delší dobu zavřená, hledáme nejlepší termín, kdy se znovu všichni můžeme potkat.  Mezitím pro vás připravujeme ochutnávku festivalu v různé formě online projekcí,“ dodala umělecká ředitelka festivalu Marta Švecová Lamperová.

Dny evropského filmu proběhnou v termínu od 16. do 23. 6. 2021 v Praze, Ostravě, Brně a v dalších městech České republiky v rámci festivalových ozvěn.

„Jsem vděčná, že se nám minulý rok podařilo v červnu uspořádat téměř plnohodnotný ročník festivalu. Věřím, že nám to znovu vyjde a i letos v červnu proběhne DEF v kinech, do kterých se osobně těším čím dál tím víc,“ sdělila ředitelka DEF Barbora Golatová.

DEF je filmovým festivalem, který se již 28 let zaměřuje výhradně na současný evropský film. I letos představí téměř padesát snímků z různých koutů Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám