Hlavní obsah

Netflix zrušil vévodkyni Meghan seriál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netflix už není tak nadšený ze spolupráce s vévodkyní Meghan. Ekonomická situace firmy nevypadá růžově, a Meghan tak zrušili animovaný seriál Pearl.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan

Článek

Nedobré ekonomické výsledky nutí internetovou platformu snižovat náklady a obětí se stala také Meghan. Kromě seriálu Pearl, ohlášeného loni, budou zrušeny i další projekty.

Netflix ovšem nadále tvrdí, že bude spolupracovat s Meghan a jejím manželem Harrym. Podepsali spolu smlouvu na několik let. Týká se dokumentů, filmů, seriálů a dětských pořadů.

Netflix v minulých letech neustále rostl a zdálo se, že má téměř neomezené prostředky na výrobu nových seriálů. Vzniklo tak velké množství novinek, ale kvalita nebyla nijak úchvatná. Postupně se rozjela celá řada nových konkurenčních platforem a Netflix se dostal do problémů. Po více než dekádě počet předplatitelů poprvé klesá.

Zpět do devadesátek. Prohlédněte si Čtvrtníčkův Discoland

Kultura

Během ledna až března ubylo 200 000 předplatitelů a očekává se ztráta dalších cca dvou milionů. Netflix také pozastavil podnikání v Rusku kvůli válce, a tím zmizelo 700 000 předplatitelů.

Čistý zisk společnosti v prvním čtvrtletí klesl na 1,5 miliardy dolarů (34 miliard korun) z loňských 1,7 miliardy dolarů. Tržby stouply o 9,8 procenta na 7,8 miliardy.

Netflix dokonce připustil, že by poprvé zavedl i reklamu. Zřejmě by fungovala v rámci levnější verze předplatného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám