Hlavní obsah

Nejnavštěvovanější letošní film v Česku? Barbie!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žije v růžovém světě, kde je místo jen pro ni a její kámošky. Je krásná, schopná a taky hodně vtipná. Jednoduše Barbie, kterou (nejen) do našich kin poslali tvůrci před necelým měsícem. Za tu dobu si na nějakou projekci koupilo lístky přes 551 tisíc českých diváků. Tržby překročily 100 milionů korun.

Foto: Vertical Ent.

Celosvětová jednička, Barbie.

Článek

Informace přinesl ve středu český distributor snímku Vertical Entertainment, s. r. o.

„Barbie se v úterý stala naším nejúspěšnějším filmem uvedeným do českých kin, a to s 551 tisíci diváky a s tržbami 103,5 milionů Kč. Doposud jím byl film Hobit: Bitva pěti armád (2014),“ uvedla za firmu její mluvčí Alice Hubová.

Doplnila, že Barbie je pro tuto chvíli také nejúspěšnějším a nejnavštěvovanějším filmem letošního roku v Česku. Podobnou pozici má ostatně ve velké části světa, tedy tam, kde již byla do kin uvedena.

Výjimečný úspěch, snímek natočený režisérkou Gretou Gerwigovou již před časem překročil hranici jedné miliardy dolarů v tržbách, s sebou ale přináší nejen pozitivní ohlasy. Nelíbí se hlavně cenzorům v některých muslimských státech.

Anketa

Viděl/a jste již Barbie?
Ano
29,8 %
Ano, dokonce víckrát
1,1 %
Ne, ale do kina se na film chystám
9,5 %
Ne, počkám si na to, až bude snímek dostupný on-line
18,2 %
Ne, téma mě neoslovuje
41,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 285 čtenářů.

Naposledy jej podle serveru Variety zakázalo Alžírsko s poukazem na to, že „podporuje homosexualitu a jiné západní úchylky“, a také proto, že „neodpovídá alžírským kulturním a náboženským hodnotám“. Stopku již předtím růžová kráska, její Ken a kámošky dostali mimo jiné v pákistánském Paňdžábu.

Ve Vietnamu, na Filipínách zase narazili kvůli geopolitice. Tamním politikům se nelíbilo, že jedna z map, která je ve filmu k vidění, legalizuje čínské nároky ve sporných vodách Jihočínského moře.

Kuvajt a Vietnam zakázaly Barbie. Vadí homosexualita i mapa

Film

Vzpomeňte na Hirošimu a Nagasaki. Barbenheimer koláže naštvaly Japonce

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám