Hlavní obsah

Nejdřív stolní hra, teď film. Do kin míří dobrodružná fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých letech příprav se za pár týdnů dostane do českých kin dobrodružná fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Vznikala dlouhých deset let. Samotné natáčení proběhlo v Severním Irsku a na Islandu před dvěma lety.

Trailer k filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějůVideo: CinemArt

 
Článek

Na začátku projektu byla velmi úspěšná stolní hra (v Česku je známá spíše domácí verze Dračí doupě), která se stala světovým bestselerem již před dlouhými roky.

A byla to právě autorská práva, která přípravu nového snímku dlouho brzdila, komplikovala. Abyste hru vyhráli, musíte projít jako určité fantasy postavy mimo jiné jeskyněmi, čelit různým nebezpečím. Příběhem vás pak vede tzv. Dungeon Master, který určuje prostředí a tvory, na které narazíte. Rozhoduje ale také hrací kostka s čísly.

Foto: CinemArt

Záběr z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

Ve filmu se divák setká s okouzlujícím zlodějem a skupinou nepravděpodobných dobrodruhů. Bude sledovat jejich snahy o velkolepou loupež s cílem získat cennou relikvii. Jenže nic nejde tak hladce, jak si lidé naplánují.

V českých kinech bude mít snímek premiéru 30. března. Režie se ujali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein.

Dungeons & Dragons. Chris Pine a Hugh Grant si na výpravě poslechnou Zeppelíny

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám