Hlavní obsah

Návrat Přátel v Číně: Záhadně zmizeli Lady Gaga, Bieber i gayové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také v Číně byl uveden speciál s bývalými hrdiny seriálu Přátelé, ale pořad vypadal trochu jinak. Zmizelo celých šest minut.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Článek

Největší čínské streamovací služby Přátele cenzurovaly, upozornil americký server Variety. Seriál má v Číně slušnou fanouškovskou základnu, ale mnozí si po počátečním nadšení všimli, že něco chybělo.

Zaskočilo je, že platformy iQiyi, Youku a Tencent Video nabídly pořad bez celebrit jako BTS, Lady Gaga a Justin Bieber, které vadí čínské komunistické vládě. Také zmizely veškeré zmínky o homosexuálech.

Foto: Profimedia.cz

Návrat Přátel

Cenzoři vystřihli i gaye Ricarda, který si přál mít vlasy jako Jennifer Anistonová, krátký vstup s dvěma homosexuálními ženami a Lady Gagu, která je už dlouho na černé listně, protože se setkala s dalajlamou.

RECENZE: Návrat Přátel? Fajn třídní sraz. Hlavně už žádné pokračování

Film

Platformy iQiyi a Tencent úplně nepochopitelně cenzurovaly scénu, kde Monika vzpomíná, jak jí Chandler a Joey počurali nohu kvůli zranění od mořské medúzy.

Čínští nacionalisté nesnášejí také skupinu BTS – údajně proto, že je urazila tím, že nezmínila utrpení čínských vojáků v korejské válce při přebírání jedné ceny.

Biebera nemají rádi od chvíle, kdy se vyfotil ve svatyni Yasukuni zasvěcené padlým japonským vojákům. Někteří z nich se dopustili válečných zločinů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám