Hlavní obsah

Mechanik a zloděj z pohraničí vyrazí na formule. Prušinovský chystá komedii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedii Grand Prix režisér Jan Prušinovský (Most!, Okresní přebor) připravuje už několik let. Hlavní role by si měli zahrát Štěpán Kozub nebo Kryštof Hádek.

Video k filmu Grand PrixVideo: Jan Prušinovský

 
Článek

Dva bratranci žijí v pohraničním městečku. Jeden má autodílnu a druhý autobazar. Oba touží vyrazit na závody formulí do Španělska, ale co když se na ně nalepí místní magor a zloděj aut?

„Na scénáři ke Grand Prix jsem pracoval několik let. Pojednává o dvou bratrancích ze severočeského pohraničního maloměsta. Jeden z nich vede umolousaný autobazar na okraji města, ten druhý je lehce autistickým milovníkem pořádku ve své autodílně na náměstí. V boudě za domem má maketu Formule 1, na které už roky fanaticky cvičí výměnu pneumatik. Když se díky výhře dvou vstupenek na velkou cenu Španělska objeví možnost zmizet na pár dní z města, není co řešit. To oba ovšem ještě netuší, že se k nim nečekaně přidá i místní šílenec a zloděj aut Štětka, který přitahuje jednu katastrofu za druhou,” uvedl Prušinovský.

Natáčení začne na počátku května a tvůrci kromě severočeského Cvikova zamíří na lokace v Německu, Francii a Španělsku. Vrcholem Grand Prix by mělo být natáčení  během Velké ceny Formule 1 v katalánské Barceloně v příštím roce. Velmi přísná bezpečnostní opatření to letos neumožňují.

Foto: Grand Prix

Robin Ferro, Štěpán Kozub a Kryštof Hádek

Kvůli natáčení filmu tvůrci spouštějí crowdfundingovou kampaň ve které chtějí vybrat dva miliony korun.

„Road movie je u nás žánr, do kterého se nikdo moc nehrne. Česká republika je pro něj totiž malá. Tak jsme se rozhodli, že ty naše průměrný český hrdiny vyvezeme za hranice. Nechceme ale vytvářet iluzi německé autopumpy tím, že na českou benzínu dvacet kilometrů za Prahou nalepíme nápis „Tankstelle„. A stejně tak nevytvoříme na brněnském nebo mosteckém autodromu dojem, že jste jen pár kilometrů od moře a v centru Katalánska. A díky tomu je z Grand Prix najednou největší film, na kterém jsme kdy pracoval, a to něco stojí. Abychom mohli natáčet přímo na okruhu a během Velké ceny, potřebujeme získat dva miliony korun. Věřím, že se nám to podaří,” dodal Prušinovský.

Crowdfundingová kampaň odstartovala na portále Donio 1. dubna. Premiéra by měla být 17. listopadu 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám