Hlavní obsah

Letní filmová škola začne 7. srpna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní filmová škola Uherské Hradiště se bude konat místo tradičního termínu až 7. – 12. srpna 2020, uvedli pořadatelé.

Foto: Dominik Hejbal

Diváci v Uherském Hradišti

Článek

„Mám radost, že se našemu týmu podařilo udržet vizi konání Filmovky a že vše směřuje k tomu, že skutečně bude! Je jasné, že kvůli dodržení všech hygienických a bezpečnostních norem bude velmi jiná, než jak ji všichni známe. Jsem ovšem přesvědčená o tom, že to bude ročník, na který nikdo nezapomene a atmosféra v sálech bude osobnější a srdečnější než obvykle,” uvedla ředitelka festivalu Radana Korená.

Veškerých příprav se podle ní organizátoři zhostí s největší možnou zodpovědností k návštěvníkům, hostům, partnerům i obyvatelům města. „Tak, abychom naši milovanou Filmovku oslavili ve zdraví, lásce, radosti ze setkání a nových objevů,” dodala.

Dodala, že spolupracují s městem, s krajskou hygienickou stanicí a dalšími institucemi, aby vše proběhlo hladce.

„Podporuji uskutečnění Letní filmové školy, nicméně z pozice města jako hlavního partnera akce velmi apeluji na podmínku dodržení veškerých bezpečnostních opatření. Zorganizovat festival v náhradní verzi bude nepoměrně složitější a těžší než v režimu, na který jsme všichni zvyklí. Oceňuji dosavadní snahu AČFK udělat všechno pro to, aby se Letní filmová škola vůbec mohla uskutečnit. Ve snaze nalézt smysluplné a funkční řešení tradičního filmového svátku v Uherském Hradišti jsme s organizátory v těsném kontaktu a mohou počítat s naší pomocí při koordinaci jednotlivých akcí festivalu,“ sdělil starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Knihy bez DPH? Úlevu žádají nakladatelé alespoň dočasně

Kultura

„Musíme se začít postupně vracet k normálnímu životu a k tomu samozřejmě kulturní a společenské akce patří. Pokud tedy bude epidemiologicky vývoj nadále příznivý, jsme domluveni s ministrem zdravotnictví, že od 25. 5. by mohl být počet návštěvníků kulturních akcí navýšen na 500 osob a zároveň bychom mohli na konci května říci, kolik lidí se bude moci účastnit přímo letních akcí a já pevně věřím, že při takových číslech, která bychom mohli oznámit, by se mohly konat již celkem zajímavé letní kulturní akce,“ dodal ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Letní filmová škola se koná v Uherském Hradišti od začátku osmdesátých let. Od roku 1993 byla LFŠ otevřena všem a zvýšil se počet promítaných filmů, rozšířil se i program odborný a doprovodný a zvýšil se počet promítacích míst (do roku 1992 se během devíti dnů promítalo maximálně čtyřicet představení v jednom kině). Letní filmová škola je dnes velkou kulturní akcí s mezinárodní účastí.

Akreditace budou spuštěny na začátku července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám