Hlavní obsah

Kriminálka Anděl se vrací. Točí se pátá řada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oliver, Tomáš, Jana a Ruda. Poprvé se na televizních obrazovkách TV Nova sešli v roce 2008. Seriál hned čekal nevídaný úspěch a byl jedním z prvních, který pomáhal nastavit pravidla nové české televizní kriminálce. Po devíti letech se začala natáčet pátá série. Má podtitul Legendy se vracejí. Celkem bude mít šestnáct dílů.

Foto: TV Nova

Marek Taclík a David Švehlík jako vyšteřovatelé seriálu Kriminálka Anděl.

Článek

V roli charismatických vyšetřovatelů se opět objeví Marek Taclík, David Švehlík, Helena Dvořáková a Michal Novotný. Režie se znovu ujal Peter Bebjak, kterého doplňuje Michal Blaško.

Major Oliver Hajn a kapitán Tomáš Benkovský. Jakkoli mezi nimi byla v prvních dílech antipatie plynoucí z pocitu, že je Tomáš dosazen „seshora“, za čtyři série se stali jednou z nejznámějších a nejvtipnějších dvojic televizních kriminalistů.

„Návrat na place Kriminálky Anděl byl sladký a nádherný. Dlouho jsme se neviděli a o to víc, jsme se na sebe těšili,“ říká k návratu legendárního vyšetřovacího týmu David Švehlík a Marek Taclík jej doplňuje: „Ta chemie mezi námi jako Oliverem a Tomášem byla opravdu kvalitní, opravdu téměř trvalá.“

Návrat před kameru

„V páté řadě moji postavu Tomáše čeká novinka – mám ženu a nevlastní dceru Hanu, která je nově součástí vyšetřovacího týmu. Ale víc nechci prozrazovat, protože i tato linka, stejně jako nové případy, bude dramatická,“ prozrazuje David Švehlík. „Davidovi přibyla žena, mně kila,“ dodává Marek Taclík.

V rámci vyšetřování prvního případu nové série je na místo činu doprovodila i Helena Dvořáková alias psycholožka Jana Chládková: „Během těch devíti let pauzy jsem se spíše věnovala divadlu, i když s pár kolegy ze seriálu jsem se potkala. Ale i proto je pro mě pátá řada takovým návratem před kameru. V páté řadě se má postava Jany dostává víc do terénu, z pozice psycholožky se z ní stává vyšetřovatelka. Teď když jsem na place, tak se rozpomínám na ty vtípky, které mezi námi byly. A pomaličku se do toho opět dostáváme.“

Nováčci v týmu

Původní tým se rozšíří ještě o dvě nové postavy v týmu, obměnou projde i soudní patologie. Z herců je tak doplní Jiří Langmajer, Oskar Hes, Pavla Gajdošíková nebo Ema Businská. Natáčet se bude do července tohoto roku.

Anketa

Kriminálka Anděl bude mít dalších 16 dílů. Těšíte se na ně?
Ano
96,9 %
Ne
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1841 čtenářů.

Šestnáct nových dílů se volně inspiruje skutečnými případy kriminalistů nebo reálnými policejními spisy. Finální podoba epizody podléhá autorské licenci.

První oddělení versus Kriminálka Anděl

Kultura

Nova začala natáčet Kriminálku Anděl

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: TV Nova s.r.o.

Reklama

Výběr článků

Načítám