Hlavní obsah

Konečně natočí film podle knihy Alchymista

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po letech plánování a diskusí mnohé nasvědčuje tomu, že Alchymista, kniha brazilského spisovatele Paula Coelha, bude zfilmována. Magazín Deadline uvedl, že natáčení filmu začne v září v Maroku. V hlavní roli se představí Sebastian de Souza, který bude hrát Santiaga, jenž odjede hledat poklad do Egypta.

Foto: ČTK

Paulo Coelho, autor knihy Alchymista.

Článek

Ve filmu se kromě něho představí také Tom Hollander, Shohreh Aghdashloová, Jordi Molla, Youssef Kerkour a Ashraf Barhom. Jak zdůrazňuje Deadline, herci a štáb filmu chtějí docílit autentičnosti příběhu, jenž se odehrává ve Španělsku a severní Africe, stejně tak rozmanitosti hodné globální produkce.

Dosavadní pokusy knihu zfilmovat nebyly úspěšné. První plány přišly šest let po premiéře Coelhovy knihy, v roce 1994, kdy práva na film získala společnost Warner Bros. Poté ale bylo několik let kolem projektu ticho.

Teprve v roce 2003 se objevila zpráva, že Alchymistu bude režírovat Laurence Fishburne. Teprve v roce 2007 provedl se studiem A-Mark Entertainment pokus o natočení filmu, tehdy však nebyla dokončena výroba.

Když společnost PalmStar Media v roce 2016 vyplatila bratrům Weinsteinovým 6,5 milionu dolarů, Fishburne chtěl pořád snímek realizovat. Podle jeho prvních představ měl hlavní roli ztvárnit Idris Elba. Nyní byl Fishburne v roli producenta nahrazen Willem Smithem, film však vznikne pod jeho režijní taktovkou.

Alchymista Paula Coelha vyšel v roce 1988 a je jedním z celosvětově nejprodávanějších románů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám