Hlavní obsah

Koho to zajímá? Trump vystoupil z hereckých odborů a cestou trousil urážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donalda Trumpa, který je dlouholetým členem hereckých odborů, čekalo disciplinární řízení. Protože mu hrozilo vyhození, raději se rychle vzdal členství sám a na poslední chvíli bývalým kolegům vzkázal, jak jsou bezvýznamní a neúspěšní, zatímco on sám je skvělý.

Foto: Profimedia.cz

Koho to zajímá? Vzkázal Trump prezidentce organizace, která existuje od roku 1933 a sdružuje cca 130 000 filmových a televizních profesionálů.

Článek

Odborová organizace SAG-AFTRA existuje od roku 1933 a sdružuje cca 130 000 filmových a televizních profesionálů, kulturních redaktorů a kritiků. Trump podle ní v souvislosti s útokem davu na Kapitol ve Washingtonu vedl „trvalou a bezohlednou kampaň plnou dezinformací zaměřenou na diskreditaci a nakonec i ohrožení bezpečnosti žurnalistů, z nichž mnozí jsou členy SAG-AFTRA.“

„Donald Trump zaútočil na hodnoty, které jsou této organizaci nejsvětější – demokracii, pravdu, úctu k Američanům každé rasy a každé víry a nedotknutelnost svobodného tisku,“ uvedla prezidentka SAG-AFTRA Carterisová.

Trump byl v hereckých odborech proto, že měl pár bezvýznamných roliček (tzv. cameo) ve filmech jako Sám doma 2 a Zoolander a také moderoval reality show The Apprentice. Ve svém rezignačním dopise naznačil, že je dobrý herec a práci  prezidentky odborů Gabrielle Carterisové, která hrála jednu z hlavních rolí ve slavném seriálu Beverly Hills 90210, údajně vůbec nezná. Následovala dlouhá kritika neschopnosti celé organizace.

Foto: Profimedia.cz

Gabrielle Carterisová

„Píšu vám ohledně schůze takzvané disciplinární komise, jejíž cílem je zrušení mého členství v odborech. Koho to zajímá!” začal Trump.

„Vaši práci neznám a jsem velmi hrdý na svou práci ve filmech Sám doma 2, Zoolander, Wall Street: Money Never Sleeps a v televizních pořadech The Fresh Prince of Bel-Air, Saturday Night Live a samozřejmě v jednom z nejúspěšnějších pořadů v dějinách televize, The Apprentice,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám