Hlavní obsah

Jsme mafiánský stát. Ze Slovenska přichází thriller Sviňa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsme mafiánský stát, zní ve slovenském filmu Sviňa, který zveřejnil první trailer. Natočili ho Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann.

trailer k filmu Sviňa

 
Článek

Sviňa vznikla podle stejnojmenného knižního bestselleru spisovatele Arpáda Soltésze. Je o propojení politiky, organizovaného zločinu a obchodu s bílým masem.

Hlavních rolí se ujali Jozef Vajda, Marko Igonda, Dano Heriban, Gabriela Marcinková, Diana Mórová, Braňo Bystriansky, Szidi Tobiasz, Jakub Rybárik či Mária Schumerová.

Z filmu Sviňa

Závislá teenagerka zmizí z resocializačního centra, nikomu ale nechybí. O nuceném sexu a drogách chce vypovídat na policii, ale pošlou ji pryč. Vyhledá novináře, který se pustí do rozplétání neuvěřitelné chobotnice zločinu, mafie, vydírání. Nadějný politik se stane předsedou a ovládne celou zemi, protože kdo má moc, má pod palcem i policii i státní obchody. Tak jsou rozdány karty v temném thrilleru od východních sousedů.

„Umění možná nemá moc změnit svět, ale máme stále svobodu vysmát se lidské hlouposti,” vysvětluje Mariana Čengel Solčanská. „Sviňa je film, jehož cílem není soudit či odhalovat utajované skutečnosti, ale přinést dobrý divácký zážitek. Napínavý akční film, v němž uvidíte skvělé herecké výkony a výborné, drsné dialogy inspirované životem,” dodal  Biermann.

Premiéra je plánována na 20. února.

Zelenkův thriller s Hádkem a Mádlem má trailer

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám