Hlavní obsah

Zelenkův thriller s Hádkem a Mádlem má trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Petra Zelenky Modelář ze současné Prahy má být thrillerem o hledání spravedlnosti. Hlavní role v něm hrají Kryštof Hádek, Jiří Mádl a také drony.

Trailer filmu ModelářVideo: Falcon

 
Článek

V dalších rolích Modeláře se objeví i Veronika Khek Kubařová, Zuzana Fialová či Helena Dvořáková.

Zatímco Jiří Mádl přezdívaný Plech, majitel firmy a ve volném čase raper, sní o velkých penězích, Kryštof Hádek coby chemik a vynikající letecký navigátor Pavel sní o spravedlnosti.

Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do velkého světa, pracují pro prezidentského kandidáta i umělecké aktivisty. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat.

Foto: Michaela Hermína

Kryštof Hádek a Jiří Mádl.

„Casting byl v tomto případě více než dvouletý proces, chemie mezi dvěma hlavními hereckými představiteli je tu zásadním hybným momentem příběhu. Cílem byla věrohodnost hlavní postavy, ta se totiž ocitá v málo pravděpodobné situaci, na kterou nikdo z nás nemá odvahu. Je to Hádkova jasně nejlepší hlavní role,“ tvrdí Zelenka.

Foto: Michaela Hermína

Veronika Khek Kubařová v Modeláři.

„Modelář má na rozdíl od filmů Karamazovi nebo Ztraceni v Mnichově jednoduchou stavbu, ale zůstávají významové vrstvy, takže lidi, kteří znají moje věci, nebudou zklamaní. Drony se tu objevují v nejrůznějších akcích, jen scénu špehování nevěrné ženy s manželem jsem na poslední chvíli škrtl ze scénáře,“ dodal.

Autor Dabing Street Petr Zelenka: Nejsem fanouškem dabingu, ale lidí v pozadí

Český lev

Do kin jde film 6. února 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám