Hlavní obsah

Jako z Hollywoodu, ale spíš z Brna. Křenková a frontman Květů natočili romanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Marťanské lodě režiséra Jana Foukala vstoupí do kin 16. září. Nyní vychází filmová píseň Jablka Martina Kyšperského z kapely Květy.

Martin Kyšperský - JABLKA (píseň k filmu Marťanské lodě)Video: FILM KOLEKTIV

 
Článek

Muzikant Martin (Martin Kyšperský) a psycholožka Eliška (Eliška Křenková) se setkají na party ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Mladá psycholožka hudebníka pozve na přednášku, kterou pořádá. Na Martina zapůsobí.

„On kolem ní krouží, ona ho loví. Martin za ní odletí do Norska. Po návratů domů zjišťují, že bez sebe nemůžou být. Je to jak z hollywoodské romance, jen v kulisách Brna. Vyléčí vesmírná láska všechny bolesti?” popisují tvůrci příběh.

Ve vedlejších rolích si zahráli Agáta Červinková, Anita Krausová, Jan Strejcovský, Nikola Mucha, Cyril Kaplan, Jiří Konvalinka a Pavel Zatloukal.

Foto: Falcon

Martin Kyšperský a Eliška Křenková

„V Marťanských lodích hraje hudba podstatnou roli a zní, když se hlavní hrdinové Martin a Eliška poprvé setkají. Tóny pomáhají navázat jejich citový vztah. Píseň Jablka jsem ve filmu věnoval své múze, kterou hraje Eliška Křenková,“ říká Martin Kyšperský, představitel hlavního hrdiny a autor písně Jablka.

Režisér Marťanských lodí Jan Foukal se kromě Kyšperského obklopil řadou dalších muzikantů. O prostředí, v němž film vznikal, mluví jako o „hudebním lahůdkářství“.

„Filmovou hudbu nahrával orchestr Berg, dirigoval Albert Romanutti, ve filmové kapele Mulet hrají vedle Kyšperského Jirka Konvalinka a Cyril Kaplan ze skupin Vložte kočku nebo Mutanti hledají východisko. Obsáhli jsme široké hudební spektrum a jsem rád, že ve filmu o lásce se stala hudební koncepce zásadní součástí filmového vypravování,“ dodal Foukal, známý jako písničkář Johannes Benz.

Bude to podle něj láska „jak z hollywoodské romance“ nebo jednoduše o tom, když se stane něco „velkého“.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám