Hlavní obsah

Herec Tony Mašek: Jako veganovi je mi dobře, i mezi myslivci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provází ho pověst velké naděje českého filmu. Díky jazykové vybavenosti nachází práci i v zahraničních produkcích. Nyní ho můžete vidět v seriálu Revír v Televizi Seznam. A ještě letos jej poznají diváci v kinech ve filmu Bratři, který vypráví o osudech Mašínů. Představuje se jako Tony Mašek. Narodil se jako Antonín.

Seriál RevírVideo: Televize Seznam, Seznam.cz

 
Článek

V Revíru hrajete zapáleného myslivce. Jaký je váš vztah k této zálibě?

Žádný. Ale od toho jsme herci, abychom zvládli jakoukoli roli. Myslím si, že i v seriálu je vidět, jak nám to na place fungovalo… Věřím, že moje postava Adama do děje přináší takovou lehkost.

Vím o vás ale, že i opravdu střílíte. Jak to jde dohromady s vaším veganstvím, k němuž se také aktivně hlásíte?

Především, já mám střelbu rád. Věnuju se hlavně taktické střelbě, ta je trošku jiná než sportovní střelba a je jiná než ta, která je spojena s myslivostí. Proto jsem se musel kvůli natáčení Revíru naučit zacházet i s brokovnicí, ač jiné zbraně ovládám poměrně jistě.

Co je pro střelce jiné na obsluze brokovnice?

Brokovnice má oproti útočným zbraním, které znám, „šlupku“. Musíte ji držet vážně pevně. Učil jsem s ní taky střílet na hliněné talíře, což byla veliká sranda. To jsem si moc užil. Jinak jako myslivec nestřílím ani nelovím.

Foto: Matěj Kasal, Bez zdroje

Antonín Mašek a Kristína Svarinská v seriálu Revír

Využil jste střelecké dovednosti i v Bratrech, snímku o bratrech Mašínech, kteří se v 50. letech prostříleli na Západ?

Ne, tam ne. Ale tenhle film je taky skvělý. Skvělý byl taky jeho režisér Tomáš Mašín. Myslím si, že jeho pohled na události bude velmi zajímavý… Já ve snímku hraju Zbyňka Janotu, mladého kluka, který má velkou chuť do života, což s sebou přináší velkou výbušnost. On byl opravdu v událostech kolem Mašínů zvláštní postava, jejíž příběh nikdo vlastně nezná. Jsem proto rád, že ho budu moci divákům představit prostřednictvím své role.

Foto: Matěj Kasal, Bez zdroje

Myslivecké sdružení, seriál Revír

Ještě k vašemu veganství. Co jíte na natáčení?

Tohle není problém. Ano, jako Tony Mašek vegan jsem, ale nikoho tím neomezuju. Je mi také jedno, zda a co dělá postava, kterou hraju. Takže ten guláš si před kamerou klidně dám, samozřejmě „jako dám“. Své postavy z tohohle pohledu nesoudím. A ještě k veganství. Veganem jsem skoro dva roky. Vedly mě k tomu ekologické, ekonomické, humanitární a morální důvody, řečeno ve zkratce. Jako veganovi je mi dobře.

Jaký projekty vás čekají v blízké budoucnosti?

Probíhaly nějaké zahraniční castingy, snad něco vyjde. Nechci nic proto vyslovit natvrdo, abych vše nezakřiknul. Doufám, že tenhle rok ještě budu pracovat a vy mě uvidíte i v dalších rolích.

Antonín alias Tony Mašek

  • Oba rodiče jsou právníci. Táta na něj odmala mluvil anglicky, později i německy. Nyní mluví třemi jazyky (česky, anglicky a německy) a třemi akcenty v angličtině.
  • Absolvent pražské konzervatoře, o letních prázdninách jezdil na letní herecké kurzy a letní školy po celém světě, například NYFA – letní herecká škola v Los Angeles (New York Film Academy) –, LAMDA Shakespeare – letní herecká škola (London Academy of Musical and Dramatic Arts) –, ...
  • Věnoval se kickboxu, umění Krav maga, MMA. Nyní ho baví taktická střelba.
  • Znáte ho ze seriálů Kukačky, Ochránce, Světlo a stíny, ...
  • Osobní stránky: https://tony-masek.com/

TV Seznam dovysílá 5. díl Revíru v sobotu od 20.15.

Linda Rybová: Přátelství stavím do stejně vysoké roviny jako partnerství

Styl

Lovu zdar! Komediální seriál o myslivcích míří za diváky

Film

Reklama

Související témata:
Antonín Mašek

Výběr článků

Načítám