Hlavní obsah

Harry Potter míří do televize. Nový seriál se bude vysílat roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harry Potter znovu ožije, po knihách a filmech je na řadě televizní seriál. S tímto prohlášením přišla společnost Warner Bros. Discovery, která jej zveřejnila před pár hodinami. Příběh o malém čarodějovi a jeho kamarádech se přesouvá na platformu HBO Max, která se spojí s Discovery+ pod jednou značkou. Bude se jmenovat Max.

Foto: HBO Max

Harry Potter alias Daniel Radcliffe

Článek

Zpráva o natáčení nových příhod Harryho Pottera se objevila již v roce 2021, znovu pak letos třetího dubna. Nicméně oficiálně byla potvrzena až tuto středu.

Podle nových informací bude každá série založená na jedné z knih. Seriál se bude vysílat deset let. Počítá se také s tím, že bude mít zcela jiné obsazení než původní filmy.

Návrat Rowlingové

„Jsme rádi, že můžeme divákům nabídnout možnost objevit Bradavice zcela novým způsobem,“ řekl k projektu Casey Bloys, předseda představenstva a generální ředitel HBO & Max Content.

Upřesnil, že na novém zpracování legendárních dobrodružství se podílí i jejich autorka, J. K. Rowlingová. Stane se výkonnou producentkou, v této funkci budou i další dva lidé: Neil Blair a Ruth Kenley-Lettsová.

„Důležitý je pro mě závazek platformy Max, která slibuje zachování celistvosti mých knih. Těším se, že se budu moci podílet na jejich nové adaptaci. Právě dlouhý televizní seriál umožní jít do hloubky a detailů,“ uvedla Rowlingová.

Americká média v této souvislosti připomínají, že pro britskou autorku je to návrat do šoubyznysu. V minulých letech totiž doplatila na své komentáře, které se týkaly mimo jiné trans menšin.

Harry Potter? Zlatý důl

Časopis Variety zmiňuje i to, že Harry Potter vydělává všude, kde se objeví. Každá ze sedmi knih (vycházely od roku 1997 do roku 2007) se stala světovým bestsellerem. Stejně tak jako každý z osmi filmů. Ty celkově vydělaly 7,7 miliardy dolarů (asi 165 mld. Kč).

Natočena byla i filmová série Fantastická zvířata. V divadlech se zase úspěšně hraje Harry Potter a prokleté dítě. Představení můžete vidět v Německu, v Anglii, Spojených státech, Kanadě, Japonsku a v Austrálii.

Anketa

Dobrodružství Harryho Pottera mají již hodně forem. Jak jste se s ním setkal/a?
Četl/a jsem knihu/knihy
33,4 %
Viděl/a jsem film/y
40,9 %
Hrál/a jsem hru/hry
0,9 %
Viděl/a jsem je v divadle
0,3 %
Koupil/a jsem hračky
0,3 %
Byl/a jsem v zábavním parku
0,3 %
Vše z vyjmenovaného různě kombinuji
18 %
Tenhle fenomén mě minul
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10331 čtenářů.

Harry Potter se nedávno dostal i do videohry, ta se jmenuje Hogwarts Legacy (Bradavické dědictví). Dávno má svou podobu ve formě hraček, včetně postaviček lega, je rovněž lákadlem četných zábavných parků.

Herci slaví 20 let Harryho Pottera. Rowlingovou nepozvali

Film

Harry Potter se vrátí v seriálu

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám