Hlavní obsah

Glosa: Na západní frontě klid aneb čtyři, ano, čtyři české nominace na Oscary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik nominací mají ti Češi? Jednu, dvě, tři, uf, máme to všechno. Zaznělo v českých redakcích po úterním vyhlášení nominací Oscarů. Začaly se řešit kontakty na nominované, překlady oficálních textů z angličtiny, věčně kontrolovala agentura ČTK, zda to mají všichni stejně. Ano, měli jsme. Jenže těch nominovaných Čechů bylo o jednoho více…

Video: Netflix

 
Článek

Na mediálním seznamu těch, co mohou za pár týdnů v Hollywoodu se svou prací uspět, získat zlaté sošky, totiž chybí Kamil Jafar.

„Byť jeho jméno nezní typicky česky, jedná se o dlouhodobého velkého profesionála z Flash Barrandov, který si podle mého názoru zaslouží nebýt opomenut,“ napsal mi k mým úterním textům Ladislav Jelínek z MIA FILM. Za což mu touto glosou veřejně děkuji.

Takže, milí čtenáři, pro jistotu. Oscary za film Netflixu na Západní frontě klid mohou získat vážně Češi čtyři. Jsou to: maskérka Linda Eisenhamerová, zvukař Viktor Prášil a dva specialisté na zvláštní efekty Viktor Müller a Kamil Jafar.

A já se budu 12. března na slavnostní ceremoniál dívat. Budu si přát, aby alespoň jeden z nich uspěl. Oscar by v tomto případě do Česka připutoval po dlouhých desetiletích.

V USA vyhlásili nominace na Oscary. Šanci na sošky mají i Češi

Kultura

Na západní frontě klid. Film, který může Čechům vynést Oscary

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kniha: Na západní frontě klid - Erich Maria Remarque

Reklama

Výběr článků

Načítám