Hlavní obsah

Filmové premiéry: Muž, který stál v cestě, Cool Girl, Malá mořská víla, a Saint Seyia: Rytíři zvěrokruhu – Počátek

Muž, který stál v cestě je příběh lékaře a politika Františka Kriegela. Tři mladé dívky, tři velké sny a jedna soutěž, která je může splnit, to je komedie Cool Girl. Malá mořská víla je nové zpracování starého příběhu. Saint Seyia: Rytíři zvěrokruhu – Počátek je akční sci-fi, natočená podle japonského anime.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Muž, který stál v cestě

Film zobrazuje dramatické události kolem 21. srpna 1968, kdy byl František Kriegel společně s čelními představiteli země a KSČ zatčen a unesen do Moskvy. Tam byl jediným československým politikem, který se v zajetí i pod hrozbou likvidace postavil Leonidu Brežněvovi a nepodepsal Moskevský protokol, jenž znamenal souhlas s okupací.

Trailer k filmu Muž, který stál v cestěVideo: Bontonfilm

Muž, který stál v cestě, Česko / Ukrajina / Litva 2023, historické drama, 120 min., režie: Petr Nikolaev, hrají: Tomáš Töpfer, Zuzana Mauréry, Adrian Jastraban, Alois Švehlík a další.

Cool Girl

Klavíristka Anet, atletka Marta a tanečnice Tina stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Všechny tři se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem.

Trailer k filmu Cool Girl!Video: Donart

Cool Girl, Česko 2023, komedie, 97 min., režie: Jeremy Tichý, hrají: Anna Šulcová, Dominique Alagia, Kristal Shine, Veronika Bellová, Kateřina Brožová a další.

Malá mořská víla

Nejmladší a nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život i korunu jejího otce.

Trailer k filmu Malá mořská víla (2023)Video: Falcon filmové novinky

Malá mořská víla, USA 2023, rodinný fantasy, 135 min., režie: Rob Marshall, Halle Bailey, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs a další.

Saint Seyia: Rytíři zvěrokruhu - Počátek

Film přivádí ságu Saint Seiya poprvé na velké plátno. Seiya, svéhlavý pouliční teenager, bojuje o peníze a pátrá po své unesené sestře. Když při jednom ze soubojů nevědomky využije svých mystických sil, o nichž neměl tušení, ocitne se ve světě válčících svatých, ve světě prastarého magického výcviku a reinkarnované bohyně, která potřebuje jeho ochranu.

Saint Seiya_ Rytíři zvěrokruhu – Počátek Video: Falcon filmové novinky

Saint Seyia: Rytíři zvěrokruhu - Počátek, Japonsko / USA 2023, akční sci-fi, 113 min., režie: Tomasz Bagiński, hrají: Makkenjú Arata, Famke Janssen, Sean Bean, Madison Iseman, Diego Tinoco a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám