Hlavní obsah

Filmové premiéry: Je suis Karl, Vřískot, Duran a Salvador Dalí: Raná léta

O tom, že kdo chce skutečnou moc, nesmí se bát krve a ohně, je drama Je suis Karl. Znovu se vrací horor Vřískot. Z Bosny a Hercegoviny přichází film Duran. Pohled na fenomenálního umělce přinášejí tvůrci filmu Salvador Dalí: Raná léta.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Je suis Karl

Dívka Maxi unikne smrti při teroristickém útoku. Výbuch jí vezme téměř vše, co má. Domov, matku, sourozence. Charizmatický Karl ji přesvědčí, aby se stala součástí a tváří jeho hnutí, jež chce změnit Evropu a navrátit jí ty pravé hodnoty. Evropa bez přistěhovalců, Evropa, kde je bezpečno a pořádek. Maxi ale netuší, že Karl a jeho skupina mají ve skutečnosti mnohem větší a ambicióznější plán.

Trailer filmu Je suis KarlVideo: Bontonfilm

Je suis Karl, Německo/Česko 2021, 126 min., režie: Christian Schwochow, hrají: Luna Wedlerová, Jannis Niewöhner, Milan Peschel, Edin Hasanović, Anna Fialová a další.

Vřískot

Pětadvacet let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města.

Trailer k filmu Vřískot (2022)Video: Forum film

Vřískot, USA 2022, horor, 114 min., režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett, hrají: Neve Campbellová, David Arquette, Courteney Coxová, Jenna Ortega a další.

Duran

Padesátník Duran dostane v práci výpověď. Východisko ze svízelné situace se pokusí najít v návratu do rodné horské vsi Lukomir, kde chce přebudovat rozpadlou stodolu na dům. Lukomiru ale vládne velitel z nedávné války, kterému nikdo neřekne jinak než Generál. Naneštěstí si jej Duran hned po příjezdu znepřátelí a jeho sen dostává první trhliny.

Trailer k filmu DuranVideo: Balkanfilm

Duran, Bosna a Hercegovina 2019, drama, 93 min., režie: Faruk Sokolovic, hrají: Duran Masleša, Zineta Masleša, Boris Jugo a další.

Salvador Dalí: Raná léta

Dokument představí skrze dosud neviděné záběry klíčové aspekty Dalího mládí v letech 1904 až 1929. Nabízí ucelený pohled na jeho osobnostní i umělecký vývoj od dětství, které bylo výrazně poznamenáno smrtí jeho bratra, přes studia ve Figueres a Madridu, až po navázání kontaktu se surrealistickým hnutím.

Trailer k dokumentu Salvador DalíVideo: Pannonia Ent.

Salvador Dalí: Raná léta, Španělsko 2018, dokument, 60 min., režie: David Pujol

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám