Hlavní obsah

Filmové premiéry: Gentlemani, Malé ženy, Bídníci, Daria či Cesta za živou vodou

Právo, Věra Míšková

Gentlemani je gangsterka v komediálním stylu Guye Ritchieho. Jedenácté filmové adaptace se dočkal román Louisy May Alcottové Malé ženy. V současnosti, ale v prostředí někdejších Hugových Bídníků se odehrává stejnojmenný film. Tlapková patrola se vrací s podtitulem Vždy ve střehu. O český mysteriózní thriller se pokusili tvůrci filmu Daria. Fantasy pohádka Cesta za živou vodou navazuje na Cestu za králem trollů. Na pomezí komedie a dramatu balancuje srbský film Delirium tremens.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Gentlemani

Film Gentlemani kombinuje napínavou gangsterku plnou nečekaných zvratů a překvapení se suchým britským humorem. Sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona, který se snaží prodat svoje impozantní impérium oklahomskému miliardáři. Jenže ten není jediný, kdo chce marihuanové království získat.

Trailer k filmu GentlemaniVideo: Vertical Ent.

Gentlemani, USA 2019, 113 min., režie: Guy Ritchie, hrají: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Colin Farrell, Charlie Hunman, Michelle Dockeryová a další

Malé ženy

Příběh sester Marchových, čtyř mladých žen, z nichž každá je rozhodnuta žít život po svém, se odehrává za války Severu proti Jihu, přesto stále přitahuje pozornost filmařů i divadelníků, protože je velmi nadčasový. V podání režisérky Grety Gerwigové okouzlí mimo jiné skvělými hereckými výkony všech protagonistek.

Trailer Malé ženyVideo: Falcon

Malé ženy, USA 2019, romantický, 135 min., režie: Greta Gerwigová, hrají: Saoirse Ronanová, Emma Watsonová, Florence Pughová, Eliza Scanlenová, Laura Dernová a další

Bídníci

Stéphane je členem zvláštní kriminální jednotky na předměstí Paříže Montfermeil. Spolu s kolegy Chrisem a Gwadou - oběma zkušenými členy týmu - rychle postřehne zvyšující se napětí mezi sousedními gangy. Když se v průběhu zatýkání ocitnou na útěku, dron zachytí každý jejich pohyb, každou akci. Podobnost mezi dnešní mládeží a Gavrochem, hlavní postavou „Bídníků“, je více než zřejmá…

Trailer k filmu BídníciVideo: Film Europe

Bídníci, Francie 2019, drama, 105 min., režie: Ladj Ly, hrají: Damien Bonnard, Jeanne Balibar, Alexis Manenti, Djibril Zonga

Tlapková patrola: Vždy ve střehu

Schyluje se k velkolepému automobilovému závodu, tlapky společně vytvořily servisní technický tým pro svého šampióna a těší se, že mu pomohou k vítězství. Jejich hrdina se ovšem zraní a s prosbou, aby jel závod místo něj, se obrátí na Marshalla! Ten musí překonat nedostatek sebevědomí a soutěživosti a splnit si sen stát se nejrychlejší tlapkou a závodníkem.

Trailer k filmu Tlapková patrola: Vždy ve střehuVideo: Bontonfilm

Tlapková patrola: Vždy ve střehu, Kanada 2019, animovaný, 70 min., režie: Charles E. Bastien

Daria

Mladý psychiatr Marek a farmaceutka Daria se seznámili přes sociální sítě, ale hned po první schůzce Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka. V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak?

Upoutávka k filmu DariaVideo: Bontonfilm

Daria, Česko 2020, thriller, 89 min., režie: Matěj Pichler, hrají: Jaromír Nosek, Klára Miklasová, Paweł Deląg, Jiří Schmitzer, Jana Šulcová a další

Cesta za živou vodou

Espenovo dobrodružství začíná, když jsou Kristinini rodiče, král Erik a královna Viktorie, otráveni a z tohoto hrozného činu jsou falešně obviněni oba Espenovi bratři. Oba jsou vrženi do vězení a čekají na popravu. Ale Espen přesvědčí princeznu Kristin, aby se s ním vydala hledat pramen zázračné živé vody, s jejíž pomocí chce zachránit krále, královnu i bratry.

Trailer k filmu Cesta za živou vodou

Cesta za živou vodou, Norsko 2019, dobrodružný, 102 min., režie: Mikkel Brænne Sandemose, hrají: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen a další.

Delirium tremens

Dagi je slavný a stále velmi žádaný herec, ale když nehraje, účastní se nejrůznějších večírků a oslav, na kterých končí často v dámské společnosti. Domů přichází denně opilý. Nakonec skončí v nemocnici a dostává se do stavu, pro který má medicína označení delirium tremens. V druhé části filmu jsme svědky jeho pobytu v léčebně.

Trailer k filmu Delirium TremensVideo: Balkan Film

Delirium tremens, Srbsko 2019, drama/komedie, 99 min., režie: Goran Markovič, hrají: Tihomir Stanič, Gorica Popovič, Anita Mančič, Dragan 'Pele' Petrovič a další.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám