Hlavní obsah

Filmové premiéry: Film roku, Ženy a život, Ušák Chicky a Zlokřeček, Žhářka, Divoch a Pražský výběr: Symphony Bizarre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud si někdo myslí, že filmové hvězdy jsou nesnesitelné primadony, dá mu komedie Film roku za pravdu. Další česká romantická komedie má název Ženy a život. Zapadnout mezi ostatní chce neobyčejný hrdina animovaného filmu Ušák Chicky a Zlokřeček. Pro milovníky hororů je tu Žhářka. Snahu překonat krizi středního věku má hrdina dánské komedie Divoch. Koncert Pražského výběru s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Film roku

Penélope Cruz hraje slavnou režisérku Lolu, která dostane objednávku od osmdesátiletého miliardáře, aby natočila ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké ambice, ale největší výzvou bude zkrotit herce: Antonio Banderas hraje slavnou sebestřednou filmovou hvězdu, Oscar Martinez přehnaně uměleckého, charakterního divadelního herce. Všichni tři vytvářejí filmovou sestavu snů s velkým talentem a s ještě větším egem.

Trailer filmu Film roku

Film roku, Španělsko 2021, komedie, 114 min., režie: Mariano Cohn, Gastón Duprat, hrají: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martinez a další.

Ženy a život

Eliška je hodná holka. Možná až moc. Chybí jí ostré lokty a přebývá slepá víra. O to akčnější je ovšem její volnomyšlenkářská, všeho schopná sestra Ilona. Obě slečny se společně vrhnou do budování rodinného podniku, fungujícího tak trochu “ode zdi ke zdi”, stejně jako Eliščin vztah se samolibým populárním sportovcem. Přinese to spoustu zápletek.

Trailer filmu Ženy a životVideo: Bohemia MP

Ženy a život, Česko 2022, komedie, 87 min., režie: Petr Zahrádka, hrají: Eva Salvatore Burešová, Jakub Kohák, Jiří Lábus, Veronika Freimanová a další.

Ušák Chicky a Zlokřeček

Mladý Chicky je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Měl ale štěstí, protože ho adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky i přes své odlišnosti chce to, co každý: zapadnout mezi ostatní a mít kamarády. To, že je nešika, pro něj není žádná překážka. Odvaha a nadšení mu totiž nechybí. A k dobrodružství dostane příležitost.

Trailer filmu Ušák Chicky a ZlokřečekVideo: Bioscop

Ušák Chicky a Zlokřeček, Belgie / Francie 2022, animovaný rodinný, 91 min., režie: Ben Stassen.

Žhářka

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči neustále stěhuje z místa na místo. Neskutečně ji to rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie totiž k zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná.

Trailer filmu Žhářka

Žhářka, USA 2022, horor, 94 min., režie: Keith Thomas, hrají: Zac Efron, Gloria Reuben, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon a další.

Divoch

Ve snaze překonat krizi středního věku Martin utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. Jednoho dne narazí na Musu, drogového dealera, který je zraněný a na útěku. V naději, že uniknou mnoha problémům, se excentrické duo vydává na hektickou jízdu napříč fjordy.

Trailer filmu DivochVideo: Film Europe

Divoch, Dánsko 2021, komedie, 103 min., režie: Thomas Daneskov, hrají: Rasmus Bjerg, Zaki Youssef, Bjørn Sundquist, Sofie Gråbøl, Rune Temte a další.

Pražský výběr: Symphony Bizarre

Pražský výběr připravil ke svému výročí show s Českým národním symfonickým orchestrem, americkým dirigentem a řadou výjimečných hostů a scénických nápadů. Show, kde se koncert potkal s kabaretem či operou. Vystoupení snímalo 35 kamer, a divákům tak film přinese tehdejší rockové představení v symfonickém hávu ze všech možných úhlů a pohledů.

Trailer filmu Symphony Bizarre

Pražský výběr: Symphony Bizarre, Česko 2022, hudební dokument, 95 min., režie: Michael Kocáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám