Hlavní obsah

Filmové premiéry: Eternals, Gorbačov. Ráj, Lidi krve, Hrana zlomu či Někdo na druhé straně

V nové marvelovce Eternals se představí desítka zbrusu nových superhrdinů. Gorbačov. Ráj je intimní portrét muže, který svými rozhodnutími změnil svět. Film Lidi krve sleduje osudy obyvatel bývalé německé obce. Animovaný Barevný sen je o ztrátě a znovunalezení svobody. Sny o toulavých kočkách je filmové putování po světě proslulého autora a ilustrátora dětských knih Petra Síse. Osudy dvou disfunkčních rodin se protínají ve filmu Hrana zlomu. Někdo na druhé straně je švédský horor.

Foto: Novinky

Filmové premiéry.

Článek

Eternals

Eternals jsou nesmrtelní mimozemšťané, kteří v pradávnu přišli na planetu Zemi, aby ochránili lidstvo. Když se za tajemných okolností objeví zrůdná stvoření zvaná Devianti, o kterých se Eternals do té doby domnívali, že jsou jen dávnou vzpomínkou, musí hrdinové znovu spojit své síly a lidstvo před hrozbou ochránit.

Trailer k filmu Eternals.Video: Falcon

Eternals, USA 2021, akční sci-fi, 157 min., režie: Chlóe Zhao, hrají: Gemma Chan, Anglina Jolie, Richard Madden a další.

Gorbačov. Ráj

Michail Gorbačov byl v čele Sovětského svazu šest let, během nichž se říše rozpadla. Dnes devadesátiletý bývalý politik dožívá svá poslední léta v domku na moskevském předměstí, kam jako jednoho z mála hostů vpustil režiséra Vitalije Manského a mluvil s ním o svém soukromém i politickém životě.

Trailer k filmu Gorbačov. Ráj.Video: ArtCam

Gorbačov. Ráj, Lotyšsko/Česko 2020, dokument, 105 min., režie: Vitalij Manskij

Lidi krve

Otto Hille, pocházející z česko-německé rodiny, připraví pro starého a těžce nemocného Leopolda Švarce výpravu velmi různorodých postav, která má být očistnou cestou do minulosti zahalenou tajemstvím. Díky tomu se Otto propadá do krajiny svých předků – do dávno rozpadlé německé vesnice Vitín. Stává se svědkem událostí v roce 1945.

Trailer k filmu Lidi krve.Video: Aerofilms

Lidi krve, Česko 2021, drama, 85 min., režie: Miroslav Bambušek, hrají: Miloslav König, Karel Dobrý, Miloslav Mejzlík, Tereza Hofová a další.

Barevný sen

Na Ostrov ztracený v oceánu, kde panuje všemocný Velitel a přísný pořádek, přijíždí parta pouličních umělců. Nepovedený výstřel z pouťového kanonu při jejich vystoupení odstartuje řadu dramatických událostí. Mládenec Drin, dívka Tuvi a racek Natan se musejí pustit do souboje s policejní přesilou.

Trailer k filmu Barevný sen.Video: APK Cinema Service

Barevný sen, Česko 2020, animovaný, 70 min., režie: Jan Balej

Sny o toulavých kočkách

Mezi Prahou, New Yorkem, Brnem a Paříží sledujeme Petra Síse a neodmyslitelnou černou kočku, symbol „věčného tuláka, hledajícího svůj pelíšek“, mezi reportážními záběry, ožívajícími kresbami a rozhovory s lidmi, kteří výtvarníka na jeho cestě provázeli, anebo mu pomohli.

Trailer k filmu Sny o toulavých kočkách.Video: AČFK

Sny o toulavých kočkách, Česko/USA/Francie 2021, dokument, 96 min., režie: David Sís

Hrana zlomu

V atypicky vyprávěném příběhu vychovávají Kateřina s Robertem dcerku v luxusní vile, stěží lze však jejich domácnost nazvat harmonickou. Na rozdíl od nich žije dospělý Viktor se svou matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejich rodinné vztahy nicméně nejsou o nic zdravější – byť docela jiným způsobem.

Trailer k filmu Hrana zlomu.

Hrana zlomu, Česko 2021, drama, 86 min., režie: Emil Křižka, hrají: Štěpán Kozub, Pavla Gajdošíková, Alena Sasínová-Polarczyk a další.

Někdo na druhé straně

Otec se s přítelkyní a synem přestěhuje do nového domu. Vypadá to na nový začátek, ale chlapec se brzy začne přátelit s někým na druhé straně zdi. Mužova přítelkyně se stále zoufaleji snaží najít odpovědi na nevysvětlitelné věci, které se v domě dějí, ale chlapec jí nedůvěřuje a otec nechápe její zvláštní chování. Nadpozemská síla se však pro nové obyvatele stává čím dál tím nebezpečnější.

Trailer k filmu Někdo na druhé straně.Video: Bohemia MP

Někdo na druhé straně, Švédsko 2020, horor, 89 min., režie: Tord Danielsson, Oskar Mellander, hrají: Dilan Gwyn, Henrik Norlén, Linus Wahlgren, Niklas Jarneheim a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám