Hlavní obsah

Filmové premiéry: Darkland: Návrat, Duna: Část druhá, Manželé Stodolovi a Superžena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých odkladech se do českých kin dostává pokračování filmové ságy Duna: Část druhá. Spolu s ním mohou od čtvrtka diváci do českých kin zamířit na očekávanou českou kriminálku Manželé Stodolovi. Případně na komedii Superžena a dánský akční thriller Darkland: Návrat.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Darkland: Návrat

Před sedmi lety Zaid vyhlásil válku kodaňskému podsvětí, aby pomstil mrtvého bratra. Jeho sen o kariéře uznávaného kardiologa a šťastném rodinném životě se však rozplývá a Zaid ve vězení trpí ztrátou svého syna Noaha, se kterým ztratil veškerý kontakt.

Když Zaida osloví policejní agent a nabídne mu propuštění výměnou za infiltraci do kodaňského podsvětí, Zaid to vnímá jako svou šanci, jak získat zpět zbytky rodinného života, o který přišel. Když se člověk stane součástí podsvětí, existuje pro něj vůbec ještě nějaká cesta ven?

Akční/thriller. Dánsko, 2023, 110 min. Režie: Fenar Ahmad. Hrají: Dar Salim, Birgitte Hjorová Sørensenová, Stine Fischerová Christensenová, Soheil Bavi

Trailer Darkland: NávratVideo: Film Europe Media Company

Duna: Část druhá

V druhé části se Paul Atreides spojí s Chani a Fremeny a zároveň se vydá na válečnou stezku pomsty proti spiklencům, kteří zničili jeho rodinu. Čelí volbě mezi svou životní láskou a osudem známého vesmíru a snaží se zabránit strašlivé budoucnosti, kterou může předvídat jen on.

Denis Villeneuve natočí jen tři Duny

Film

Sci-fi/akční/dobrodružný/drama. USA / Kanada, 2024, 166 min. Režie: Denis Villeneuve. Předloha: Frank Herbert (kniha). Hrají: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Fergusonová, Javier Bardem, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pughová

Duna: Část druháVideo: Vertical Entertainment

Manželé Stodolovi

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá.

To Stodolovy přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy… Příběh obávaných sériových vrahů, jejichž řádění změnilo i českou policii, získalo filmovou podobu.

Drama. Česko/Slovensko, 2023, 107 min. Režie: Petr Hátle. Hrají: Jan Hájek, Lucie Žáčková, Jelena Juklová, Petr Motloch, Dana Syslová, Barbara Lukešová, Martina Jindrová, Martin Wox Musil.

Trailer Manželé StodoloviVideo: CinemArt

Superžena

Romantický celovečerní film z prostředí dnešních třicátníků. Hlavní protagonistka – jako svobodná bezdětná třicátnice – nenaplňuje očekávání okolí, když netouží po závratné kariéře ani založení rodiny. Bojuje s každodenními tlaky tak dlouho, dokud nátlaku nepodlehne a nerozhodne se být perfektní Superženou ve všech ohledech tak, jak to společnost vyžaduje.

Komedie/romantický. Česko, 2024, 85 min. Režie: Eva Toulová. Hrají: Eva Toulová, Matouš Ruml, Natálie Grossová, Jitka Sedláčková, Igor Bareš, Jakub Ticháček, Olga Lounová, Adéla Elbel, Jiří Jakima, Karel Hynek, Daniel Čech

Trailer SuperženaVideo: Copperfilm

RECENZE: Madam Web vyvolává arachnofobii z tristních pavoučích hrdinů

Film

RECENZE: Film Sucho straní životu v pravěku

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám