Hlavní obsah

Film Zátopek představuje trailer, do kin jde koncem srpna

Jeden z nejočekávanějších titulů letošního roku, film režiséra Davida Ondříčka Zátopek vstoupí do českých kin 26. srpna. Příběh jedinečné sportovní legendy a čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka nyní představuje trailer.

Trailer k filmu ZátopekVideo: Falcon filmové novinky

 
Článek

„Od počátku jsem si přál, aby nebyl zatěžkaný ostychem nebo přehnanou úctou k Emilu Zátopkovi. A jak jsem ho poznával prostřednictvím všeho, co jsem se o něm dozvídal, jsem přesvědčený, že právě přehnanou úctu by si nepřál. Chtěli jsme udělat Emila i Danu s lehkostí. V příběhu, který má humor i emoci,“ říká režisér, producent a spoluautor scénáře David Ondříček.

Lidská lokomotiva Zátopek. Film o běžci natočili Ondříček, Neužil a Issová

Film

Sóla pro Václava Neužila a Marthu Issovou

Hlavní role vytvořili Václav Neužil a Martha Issová. Ti se již na premiéru velmi těší.

Foto: Falcon

Svatba ve filmu Zátopek

„Když odhlédnu od samotné sportovní přípravy, kdy jsem se musel fyzicky proměnit, musel jsem se pokusit najít Emila v sobě. To je jasný. Když se na to podívám zpětně, myslím, že David Ondříček ve mně styčné body s Emilem viděl dřív než já sám,“ vzpomíná na počátky nejvýraznější role své filmové kariéry Václav Neužil.

Herečka Martha Issová: Dana Zátopková byla silná žena, plná slunce a energie

Kultura

„Samozřejmě jsem sháněl materiály, četl knížky, hovořil s lidmi, kteří Emila znali atd. Ve chvíli, kdy jsem v sobě Emila měl, už jsem se nepotřeboval soustředit na to, kdy klapne klapka. I kdyby se měnil plán natáčení, točily se jiné scény, bylo mi to vlastně jedno. Protože jsem mohl v Emilovi existovat kdykoliv,“ říká herec.

Foto: Lucky Man Films – Julie Vrábelová

David Ondříček (režisér), Václav Neužil (Emil Zátopek) a Jan Pernica (běžecký trenér Václava Neužila)

„Na tenhle film jsem se moc těšila. A pokud jsem měla na počátku nějaké obavy, tak čím víc jsem se dozvídala o životě Emila a Dany, tím víc jsem se těšila. S Vaškem Neužilem jsme si říkali, že jak jsme se zanořili do přípravy, došli jsme do bodu, kdy jsme se cítili jako jejich kamarádi, nebo spíš, že oni jsou naši přátelé. Celá práce byla ohromně radostná,“ uvádí Martha Issová.

Anketa

Půjdete letos v létě do kina na nějaký český film?
Ano
81,7 %
Ne
18,3 %
Celkem hlasovalo 356 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám