Hlavní obsah

Filip Renč objevil Brno. A natočil tam krimiseriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filip Renč natočil na Brněnsku osm krimipříběhů scenáristy Petra Hudského pod názvem Hlava Medúzy. V rolích kriminalistů se představí Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková.

Foto: Česká televize

Filip Renč

Článek

„Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ popsal Renč.

„Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu.“

Foto: Stanislav Honzik

Zleva Michal Isteník, Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák a Petra Bučková

Ve vedlejších rolích se objeví třeba Igor Bareš, Hana Maciuchová, Arnošt Goldflam, Pavel Kříž, Jana Švandová, Lenka Vlasáková, Pavel Řezníček, Ladislav Frej a také režisér Jiří Strach, který tentokrát nedostal moc komplikovaný úkol –  hraje totiž filmového režiséra. Strach také na Moravě natáčel seriál Labyrint, který se ale Hlavě Medúzy nepodobá.

Duna a Godzilla na HBO v den premiéry? Číňani se zlobí a povolali právníky

Film

„Labyrint měl odlišný námět. Tentokrát přišel Petr Hudský s dramaturgem Milošem Zahradníkem s jednodušším rámcem epizodických kriminálních příběhů s vyřešením každého z nich v daném dílu. Zločiny, které náš tým čekají, jsou mimořádně závažné. Místo brutality, krve a násilí však divákovi nabízíme napínavou podívanou díky důmyslnosti daných skutků, pachatelů i policistů,“ vysvětlila kreativní producentka Jiřina Budíková.

Premiéra proběhne na ČT1 11. ledna od 20:10 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám