Hlavní obsah

Dvakrát značka Shyamalan. Dcera mistra napětí režíruje Dakotu Fanningovou v hororu Strážci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neklid slibuje divákům v příštích měsících filmařská rodina Shyamalanů. Ishana Shyamalanová debutuje s mysteriózním dílem Strážci, které se představuje v traileru. Snímek, v němž září Dakota Fanningová, vstoupí do kin 13. června. Režisérčin proslulý otec M. Night Shyamalan uvede 8. srpna thriller Past s Joshem Hartnettem v roli hledaného vraha.

Trailer filmu StrážciVideo: Vertical Entertainment

 
Článek

Celovečerní prvotina Strážci v režii Ishany Shyamalanové vypráví o mladé umělkyni v podání Dakoty Fanningové, která zabloudí v hlubokém irském lese. Když konečně nalezne útočiště, kde se už ukrývají tři další lidé, záhy zjistí, že je všechny sledují tajemné bytosti.

Režisérčin otec, tvůrce Šestého smyslu, Znamení nebo Rozpolceného, letos nabídne novinku Past. Titulním dějištěm je obří hala, jež se stává léčkou na sériového zabijáka, který na hermeticky uzavřené místo přišel se svou dospívající dcerou na vystoupení popové hvězdy.

Interpretku ztvárnila filmařova starší dcera Saleka Shyamalanová, jež působí i jako R&B zpěvačka. Pro snímek složila písně a s otcem konzultovala scénář na základě vlastních zkušeností s koncertováním.

RECENZE Hororové Týny: Abigail se koupe v krvi i akčnosti, ale málo ve strachu

Film

KVÍZ: Vyznáte se v nejznámějších duchařských hororech?

Film

„O úmysl nejde. Souběžné načasování uvedení obou filmů prostě tak vyšlo,“ dušoval se M. Night Shyamalan, když tituly s Ishanou společně představili na akci pořádané studiem Warner Bros. U dceřina hororu figuruje coby jeden z producentů.

Shyamalanová se nechala slyšet, že odmala navštěvovala natáčecí placy snímků svého otce, který jí tak zajistil intenzivní průpravu pro její budoucí tvorbu.

V minulosti se zapojila jako pomocná režisérka u jeho thrilleru Čas (2021) či spoluautorka scénáře epizod třetí a čtvrté řady seriálu Servant, na němž se Shyamalan také režijně podílel.

Fáze vzdoru proti v podstatě nalajnované dráze prý u Ishany nikdy nenastala. „V životě jsem si zkusila různé druhy umění a později zakotvila u filmu. Přišlo to přirozeně. Vždy jsem to cítila tak, že abych přežila, musím dělat umění,“ podotkla Shyamalanová, která se dříve věnovala i baletu, malbě, poezii nebo módnímu návrhářství.

RECENZE Hororové Týny: Antikrist se vrací do rodiště. Nabírá síly i kvalitu příběhu

Film

Hororová Týna: Neposkvrněná Sydney Sweeneyová aneb Panna Marie pro jednadvacáté století

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám