Hlavní obsah

Děti na objednávku, z umělého vajíčka. Hit Sundance, sci-fi komedie Generace F míří do českých kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte, dámy, hodně práce? Živíte rodinu? A stejně chcete mít dítě a nebýt těhotná? Přesně tento scénář zpracovali tvůrci romantické sci-fi komedie z budoucnosti nazvané Generace F. Snímek, který již zaujal diváky na festivalu Sundance, do českých kin vstoupí 19. října.

Trailer Generace FVideo: DonArt Film

 
Článek

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti v New Yorku, kde všudypřítomné technologie zajišťují stále pohodlnější život, ovšem značně zasahují i do jeho intimní části.

Vztah mezi technologiemi a těhotenstvím vnímáme skrze manželský pár Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor), kteří se rozhodnou mít dítě. Rachel ale jako živitelka rodiny nemůže „obětovat“ čas těhotenství ani dalším změnám, které s sebou čekání na nový přírůstek do rodiny přináší, a tak zvolí moderní přístup. Objedná si dítě na míru…

Přestože jde o komedii, klade zásadní filozofické a etické otázky týkající se lidské reprodukce a budoucnosti rodiny. Mohou být mateřské instinkty diktovány kulturou a prostředím? Je mateřství čistě instinktivní a přirozené chování?

„Historie dokazuje, že tomu tak vždy nebylo. Jedná se o vysoce aktuální a tabuizované téma. Když se plození oddělí od sexuality, jaké to bude mít sociální, ekonomické, politické a etické důsledky? Jedná se o vysoce polarizující, komplexní, emotivní téma, které s nadšením přenáším na filmové plátno,“ říká k námětu filmu jeho britská režisérka Sophia Barthes.

Jisté je, že diváky zaujal. Emilia Clarke získala za roli Rachel na letošním Sundance Cenu Alfreda P. Sloana.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Film Generace F

Výběr článků

Načítám