Hlavní obsah

Delší festival dokumentu láká do Ji.hlavy na výhodné vstupné i na debaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Letošní, 28. Mezinárodní festival dokumentárních filmů (MFDF) Jihlava spustil prodej zvýhodněných akreditací. Akce tradičně pořádaná na konci října se v premiéře prodlužuje na deset dní. Ladit se na atmosféru však její příznivci budou moci už v příštím týdnu, kdy odstartuje podcast Screenshot Inspiračního fóra.

Foto: MFDF/ Anna Šolcová

Vzpomínka na loňský ročník MFDF

Článek

Dokumentární Ji.hlava tentokrát potrvá od 25. října až do 3. listopadu. Důvodem prodloužení byl narůstající divácký zájem o festival, který se tak dostal kapacitně na hranu.

„Nové hotely nebo studentské kampusy v Jihlavě nepostavíme, stejně jako víme, že nechceme z města odejít. Prodloužení nám vyšlo jako jediné další možné řešení,“ uvedl ředitel MFDF Marek Hovorka.

RECENZE: Pane Havle, proč už vás neslyšíme?

Film

Rozšíření termínu by mělo zvýšit divácký komfort včetně snazšího nalezení ubytování a umožnit častější reprízování filmů.

Prodej akreditací se již rozběhl, lidé si nyní do konce dubna mohou zajistit kompletní balíček (fyzická účast, inspirační fórum i Ji.hlava online) za méně než polovinu ceny, kterou vydají návštěvníci od září. Akreditace jsou k dispozici na prvních či druhých šest dnů, případně na celý festival.

Kdo se těší na debaty Inspiračního fóra (IF), už brzy se dočká páté řady podcastu Screenshot. Autorem letošní série je novinář Matouš Hrdina, který ve čtyřech epizodách představí nejzajímavější hosty IF z loňska a dotkne se s nimi například témat umělé inteligence či hrozby zničení vesmíru. První díl vyjde ve středu 10. dubna na webu IF a některých podcastových platformách.

Děti proti válce bojují svým nezájmem. Ivan Ostrochovský natáčel v ukrajinském metru

SALON

Olympijský mezičas. Komu těmi monstrózními stavbami prospějete?

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám