Hlavní obsah

Další český detektiv. Je nesmělý a má drsnou parťačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České detektivní seriály doslova zaplavují trh. Sotva se objevila Dvojka na zabití, už se natáčí Duch. Hlavní postavou bude nesmělý Emil (Štěpán Benoni).

Foto: Prima

Štěpán Benoni a Marta Dancingerová v seriálu Duch

Článek

Emil je introvert od počítače, neumí střílet, není moc akční ani odvážný, ale pracuje v Národní centrále proti organizovanému zločinu. Od rány je spíš jeho kolegyně Radka (Marta Dancingerová).

„Jak jste si všimli, tak se hodně potí. To ale není můj pot, je umělý. Emil je takový spíš analytik, který pracuje na kriminálce – na ústředí proti organizovanému zločinu – a není zvyklý chodit do terénu. Vlivem nějakých okolností se dostane do akce, a ta dopadne všelijak. K Emilovi se totiž přidá takový pomocník, který mu změní život,“ popsal Štěpán Benoni.

Foto: Prima

Marta Dancingerová

„Je to schopná, ambiciózní žena, která má ráda přesnost, disciplínu. Je i celkem ironická, což je mi blízké, v tom si rozumíme,“ řekla o své postavě Dancingerová.

„Jsem velká fanynka Harryho Pottera, a když jsem se dozvěděla, že tady bude můj milovaný Igor Karkarov, tak jsem se z toho lehce fanouškovsky přizhroutila. Ale je to taková spíš legrační vsuvka,“ dodala.

Foto: Prima

Marta Dancingerová

Predrag Bjelac hraje v seriálu mafiána (jak vždycky). „Samozřejmě, že tu hraji mafiána, nic jiného se mně nenabízí, takže mafián Darko Besarabić. Ale je v tom trochu háček,“ naznačil herec jugoslávského původu. „Já jsem velice šťastný, že dělám se Štěpánem a s Martou, převážně máme společné všechny obrazy, dobře se bavíme a čas utíká. Celkem bude mít seriál osm epizod, ale každá z nich je velice aktuální a někdy se váže i na to, co se reálně stalo, to je zase nový přístup.“

Dvojka na zabití Sandeva a Prachař má trailer

Film

V dalších rolích hrají Petr a Pavel Baťkovi, Petr Vaněk a Pavel Nečas. Premiéra na TV Prima je zatím ještě daleko.

Už tento podzim se má vysílat jiný krimiseriál - Dvojka na zabití. Rozervaný, depresivní flákač, detektiv Martin Rykl (Jakub Prachař), bude přinucen spolupracovat se svým protikladem, organizovanou a ambiciózní vyšetřovatelkou Karolínou Světlou (Sara Sandeva). Jejich povahy pochopitelně přinesou konflikty, ale protiklady se také přitahují.

Reklama

Výběr článků

Načítám