Hlavní obsah

Členové Queen vydělávají na Bohemian Rhapsody

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové britské skupiny Queen vydělávají díky filmu Bohemian Rhapsody více než 100 tisíc liber denně. Ukázala to nejnovější finanční zpráva o jejich společnosti.

Trailer k filmu Bohemian Rhapsody Video: CinemArt

 
Článek

Světová premiéra velmi úspěšného životopisného snímku proběhla 23. října 2018. Čeští diváci jej v kinech mohli vidět od 1. listopadu toho roku. Role zpěváka Freddieho Mercuryho se v něm bravurně zhostil americký herec Rami Malek.

Jak uvádí web Music News, společnost Queen Productions v roce 2020 vykázala tržby 19 milionů liber s obratem 42 milionů liber hrubého. To by znamenalo, že tým vydělá více než 115 tisíc liber denně.

Před uvedením filmu činilo podnikání muzikantů necelých 12 milionů liber s hrubým obratem téměř 22 milionů liber.

Přestože se film Bohemian Rhapsody stal strojem na vydělávání peněz, kytarista Brian May o pokračování neuvažuje. „Mluvili jsme o tom, ale v tuto chvíli se na to nesoustředíme. Mohlo by se to změnit, ale nebylo by to tak jednoduché. Nemyslím si, že je to dobré. Neříkám, že natáčení dalšího filmu je nemožné, protože je to skvělý příběh, ale v tuto chvíli nemáme chuť ho vyprávět. Nemyslím si, že bude nějaké pokračování. Ale my ten nápad vážně zvažovali,“ řekl.

Snímek Bohemian Rhapsody, který získal čtyři Oscary včetně toho pro nejlepšího herce v hlavní roli, vypráví příběh zpěváka Freddieho Mercuryho a jeho kolegů z Queen od vzniku kapely až po její vystoupení na festivalu Live Aid v roce 1985.

Film doposud vydělal více než 900 milionů dolarů. Velká část těchto peněz skončila v kapsách členů skupiny, kteří tento snímek vytvořili.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám