Hlavní obsah

Cirk La Putyka uvede premiéru Boom v Edinburghu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor Cirk La Putyka uvede 4. srpna nové představení Boom na skotské divadelní přehlídce Edinburgh Festival Fringe. Český soubor tentokrát spolupracoval s Ukrajinci.

Foto: Petr Chodura

Cirk La Putyka

Článek

„V prostoru McEwan Hall od Underbelly se bude poté hrát dvacetkrát až do 28. srpna. Projekt, který v režii principála souboru Rostislava Nováka ml. spojuje mladé české herce, tanečníky a akrobaty se studenty Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění, uvidí čeští diváci v premiéře od 30. září do 5. října v prostoru Jatek78,” uvedl za soubor Jiří Sedlák.

Boom volně navazuje na jednorázové společné představení Boom vol. 1 z března letošního roku. Nyní jde o celovečerní inscenaci, která bude na programu minimálně po celou první polovinu příští divadelní sezony.

Foto: Petr Chodura

Cirk La Putyka

„Mladá generace. Young Blood. Generace Z. Heads down generace. Spojuje je nejen věk, ale také sociální sítě. Účinkující v tomto představení spojuje ještě něco jiného – potkali se v březnu 2022 pár dnů po vypuknutí války na Ukrajině,” vysvětlil Rosťa Novák ml.

„Nehrajeme o válce, hrajeme příběhy každého z nás. Válka nám dala důvod se spojit a nevzdat se. Udržet kulturu a umění živé. Poskytnout bezpečí. Divadelním jazykem vyprávíme to, co jsme prožili a co nadále prožíváme.”

Představení slibuje různé cirkusové disciplíny jako cyr wheel, šály, kruhy, čínskou tyč, žonglování, párovou akrobacii, ale i klauny, break dance, street dance a současný tanec za doprovodu hudby z dílny Igora Ochepovského.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám